Α. Ξανθός: καμία καθυστέρηση στα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα

Δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση στην κυκλοφορία και αποζημίωσή τους από την θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα  υποσχέθηκε  ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) σε συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΠΟΑμΣΚΠ ο κ. Ξανθός   δήλωσε πως «όσον αφορά στα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, ή  εκείνα που καλύπτουν κάποια ανεκπλήρωτη φαρμακευτική ανάγκη δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση στην κυκλοφορία και αποζημίωσή τους από την θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ».
Η ΠΟΑμΣΚΠ κατέθεσε στον Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα της , καθώς και θέματα προς συζήτηση και διευκρίνιση όσον αφορά : α) στην μηδενική συμμετοχή των ΑμΣΚΠ στις μαγνητικές τομογραφίες (MRI) β) στη χορήγηση 2 φυσιοθεραπειών την εβδομάδα εφ’ όρου ζωής για τους πάσχοντες και γ) στη μηδενική συμμετοχή των ΑμΣΚΠ στα φάρμακα για τα συνοδά νοσήματα.
Ο Υπουργός  Υγείας σύμφωνα με την ανακοίνωση  άκουσε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και προσοχή τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας και συμπέρανε πως το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης και θεραπείας είναι δυσβάσταχτο για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση και ανέφερε ότι «το τελευταία διάστημα το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε  μέτρα ανακούφισης των ασφαλισμένων και με την  επικείμενη αναθεώρηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ αναμένονται και άλλες βελτιώσεις».
 «Ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης  είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας παράλληλα σε κάθε πολίτη το δικαίωμα της πρόσβασης στην κατάλληλη θεραπεία» τόνισε ο κ. Ξανθός  αλλά από την άλλην αναφέρθηκε στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στους κλειστούς προϋπολογισμούς, που αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεκκλίσεις. «Είναι σημαντικό», τόνισε « να  υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για κάθε προτεινόμενη αλλαγή».
Η ΠΟΑμΣΚΠ κατέθεσε επίσης πρόταση στον κ. Ξανθό να πραγματοποιηθεί μια ημέρα ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλής Σκλήρυνση  στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε πως η Ομοσπονδία θα είναι παρούσα σε μελλοντικές συναντήσεις με Φορείς που εμπλέκονται στην χάραξη πολιτικών υγείας.
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]