ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Σταθερή στους σχεδιασμούς της για τα Λιθαρίτσια η Δημοτική Αρχή

Aπο το χθεσινό Δημ.Συμβούλιο 

Δεν αλλάζει στην ουσία τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για το πάρκο  Λιθαρίτσια η απορριπτική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το προσχέδιο μελέτης που υπέβαλλε ο Δήμος, όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Ιωαννίνων,Θωμάς Μπέγκας, απαντώντας στην ερώτηση αλλά και την άστοχη κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια περισσότερες λεπτομέρειες, επανέλαβε πως  ο Δήμος Ιωαννιτων άνοιξε τον “φάκελο Λιθαρίτσια” στοχεύοντας στην ανάπλαση μιας περιοχή με ιδιαίτερη αξία για την πόλη των Ιωαννίνων και επιδιώκοντας να κάνει το επόμενο μεθοδικό βήμα σε μια υπόθεση που παρέμενε «στα συρτάρια» του Δήμου επί πολλά χρόνια .
 Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε για έγκριση ή μη, μια προμελέτη που είχε εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου εδώ και αρκετά χρόνια, στηριζόμενη στις βασικές αρχές ενός πολύ παλιού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών και η οποία παρέμενε στα συρτάρια του Δήμου χωρίς να γίνεται το επόμενο βήμα.
“Όταν γίνεται ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, έχει αξία τα επόμενα βήματα να γίνονται γρήγορα, γιατί χάνει τη δυναμική του όταν αφήνουμε να περνάει μια δεκαετία, ενώ η πόλη έχει αλλάξει πολύ”, σημείωσε ο κ. Μανταλόβας.
Επανέλαβε ότι ήταν σε γνώση της Δημοτικής Αρχής οι πολλές ενστάσεις και παρατηρήσεις οι οποίες είχαν διατυπωθεί από τους παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΚΣΝΜ που είχε καλέσει πριν από ένα χρόνο περίπου η Δημοτική Αρχή στα Γιάννενα και είχε παρουσιάσει την προμελέτη. Αυτό που επεδίωκε όμως ήταν να έχει καταγεγραμμένες επισήμως τις απόψεις τους ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης.
“Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και εμείς ζητήσαμε να μην υπάρξει απόρριψη της προμελέτης αλλά αναβολή του θέματος μετά τις παρατηρήσεις, ωστόσο η πλειοψηφία αποφάσισε την απόρριψη.   Αυτό δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς μας. Περιμένουμε γραπτώς την απόφαση και θα επανέλθουμε μελετώντας  νέα πρόταση που θα ενσωματώνει τις παρατηρήσεις. Έχει γίνει προεργασία από την Τεχνική μας Υπηρεσία”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και κατέληξε λέγοντας πως το πάρκο στα Λιθαρίτσια είναι ένα ισχυρό σημείο της πόλης που η ανάπλαση του ενδιαφέρει πολύ τη Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]