ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Δεν χρειάζονται θεώρηση οι συνταγές με αναλώσιμα διαβήτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη (ήτοι διαβητολογικό υλικό) εξαιρούνται από την αναγκαιότητα έγκρισης από ελεγκτή γιατρό του Οργανισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Πρόκειται για αίτημα του Π.Φ.Σ., το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος είχε διατυπώσει στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, καθώς δεν είναι δυνατόν να μη απαιτείται θεώρηση για τη χειρόγραφη γνωμάτευση και να απαιτείται για την ηλεκτρονική. Εξάλλου οι περισσότεροι ασθενείς έχουν συνταγές με τα αναλώσιμα διαβήτη από τους ιδιώτες γιατρούς τους, σε αντίθεση με ό,τι συνήθως συμβαίνει με τις υπόλοιπες συνταγές των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που συνταγογραφούνται στα νοσοκομεία, όπου υπάρχει γραφείο ελεγκτή γιατρού.

Θέτουμε υπόψη σας ότι στις ηλεκτρονικές συνταγές του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, διατηρείται σε ισχύ η υπ΄αριθμ.πρωτ.ΔΒ4Γ/Γ55/6/οικ.6644/19-2-2015 απόφαση Προέδρου ΕΟΠΥΥ κατά το σκέλος με το οποίο « επισημαίνεται ότι το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό το οποίο συνταγογραφείται στο προαναφερθέν ηλεκτρονικό έντυπο ( ήτοι το διαβητολογικό υλικό ) εξαιρείται από την αναγκαιότητα έγκρισης από ελεγκτή ιατρό του Οργανισμού », προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών και να διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία.
 
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]