ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

AYTO EINAI TO «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ» Τι είπε ο Μ. Σφακιανάκης για τα όσα πρέπει να κάνουν οι γονείς

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν την Τρίτη ο επί χρόνια επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, για να μιλήσει για το Ινστιτούτο του, τα σχέδια του, αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου για τα παιδιά, με αφορμή και φονικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει ανησυχήσει εκατομμύρια γονείς.

Το νοσηρό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που οδήγησε πολλά παιδιά στην αυτοκτονία και σε τραυματισμούς και έχει αρχίσει να παίρνει μορφή επιδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας τους. Ο κύριος Σφακιανάκης, αφού έδωσε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι, εξομολογήθηκε μια εμπειρία με ένα παιδάκι από τη Ρόδο, που άφησε την Ελένη με το στόμα ανοιχτό.

«Ένα κοριτσάκι με ρώτησε, πως να βγάλει από τον υπολογιστή της το παιχνίδι “μπλε φάλαινα”, με το οποίο έπαιζε μέχρι τώρα! Όπως μου είπε η μικρή, “το παιχνίδι μου βάζει δύσκολα τεχνάσματα να κάνω και θέλω να το βγάλω από τον υπολογιστή μου. Θέλω να το βγάλω και δεν φεύγει”. Αρχίζει να γίνεται κάτι άσχημο σε κάποια σπίτια», είπε αρχικά, καλώντας τους γονείς να… κάτσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους και αν γίνεται να προχωρήσουν σε επανεγκατάσταση, βγάζοντας αυτά τα παιχνίδια από τους υπολογιστές των παιδιών.



«Θωρακίστε τα παιδιά σας με αγάπη! Είναι βασανιστήριο δεν είναι παιχνίδι», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ υπάρχουν προγράμματα, με τα οποία οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ώρο τα παιδιά τους.

«Κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει για να παρακολουθούν οι γονείς το παιδί τους! Πρέπει να πάρουν αγκαλιά το παιδί τους, να έρθουν σε ψυχική συνένωση με αυτό. Το καλύτερο φάρμακο και γιατρικό είναι η αγάπη και η αγκαλιά των γονιών. Όσο ήμουν στη Δίωξη έβλεπα συχνά, ότι άλλου ήταν οι γονείς και αλλού τα παιδιά, ήταν σαν συγκάτοικοι! Τα παιδιά μας δεν είναι κακοποιοί για να τα παρακολουθούμε», τόνισε ο κύριος Σφακιανάκης.

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη άμεσα στην υποθεση του παιχνίδιου αυτοκτονίας «Μπλέ Φάλαινα» που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε παιδιά που έχουν πέσει στα δίχτυα του παιχνιδιού στην Ελλάδα ζήτησε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και τους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.



Στην παραγγελία της, η κ.Δημητρίου ζητεί από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στις περιοχές που έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει σχετικές έρευνες, οι οποίες διεξάγονται με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της ΕΛΑΣ.
crashonline.gr

Πηγή:star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]