ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Ζαγόρι φιλοξένησε την άσκηση «Δια πυρός 2017»

Σε έκταση μεταξύ της Τ.Κ. Άνω Πεδινών, της Τ.Κ. Βίτσας και της Τ.Κ. Μονοδενδρίου του Δήμου Ζαγορίου πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου, άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017».
Στόχος της άσκησης, όπως επισημάνθηκε από την Πυροσβεστική,  ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης,  καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση, οι οποίοι και θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Στην άσκηση πήραν μέρος πυροσβεστικές δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Σκούπρα, εκπρόσωποι από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου (Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων), ο Δήμος Ζαγορίου με υδροφόρο όχημα, η  8η Μ/Π ΤΑΞ, η Ελληνική Αστυνομία, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ, το Εθνικό Πάρκο Βορείου Πίνδου και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο κάμπο των Άνω Πεδινών, από όπου γίνονταν ο συντονισμός, βρέθηκε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου με τον αντιδήμαρχο Σταύρο Τζόκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Βρακότα (μετείχε με την ιδιότητα του στελέχους του Δασαρχείου Ιωαννίνων) και τον πρόεδρο της Τ.Κ Μονοδενδρίου Νίκο Λαδιά και ενημερώθηκαν για την άσκηση που ήταν σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά την αντιπυρική περίοδο, εκτός από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μηλιωτάδων, στο Ζαγόρι και συγκεκριμένα στο Κουκούλι (κτίριο «Αμελικό» που παραχωρεί ο Δήμος) θα εδρεύει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής για άμεση επέμβαση σε τυχόν δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και της χαράδρας του Βίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]