Παράταση έως 2 Ιουνίου στην προσκόμιση δικαιολογητικών για επιχορήγηση σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για το 2017 από το Δήμο Αρταίων

Παράταση έως 2 Ιουνίου στην προσκόμιση δικαιολογητικών για επιχορήγηση σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για το 2017 από το Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει την παράταση έως την 2α Ιουνίου 2017 στην προσκόμιση δικαιολογητικών για επιχορήγηση του 2017 σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετο
χή τους σε εκδηλώσεις τις οποίες θα διοργανώσει ο Δήμος Αρταίων, όπως για παράδειγμα: Εκδηλώσεις κατά την περίοδο των Αποκρεών (Συμμετοχή στην Καρναβαλική παρέλαση, Κούλουμα κτλ), για την Απελευθέρωση της Άρτας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων,  για την αναβίωση τοπικών παραδοσιακών εθίμων, εκδηλώσεις που  αναδεικνύουν και προάγουν τον πολιτισμό της περιοχής, ενώ για τους αθλητικούς συλλόγους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή τους σε αθλητικές εκδηλώσεις τις οποίες θα διοργανώσει ο Δήμος Αρταίων (Δρόμος του Γιοφυριού, Διάπλους Αμβρακικού κ.α.).
Μέχρι και την 2α Ιουνίου 2017 (πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις και ως εκ τούτου όσοι Σύλλογοι δεν προσκομίσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά δεν θα λάβουν την επιχορήγηση του 2017) θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Αίτηση του συλλόγου προς το Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι συγκεκριμένες   εκδηλώσεις και η ημερομηνία πραγματοποίησης αυτών (μεταγενέστερες της απόφασης επιχορήγησης) για τις οποίες αιτούνται  επιχορήγηση. Στην  αίτηση να αναγράφεται οπωσδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα         e-mail ενώ προαιρετικά θα μπορούσε να γίνει μία αναφορά στο έτος ίδρυσης του Συλλόγου, στον αριθμό των μελών, συμμετοχές διακρίσεις.
Αναλυτικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Προϋπολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου για το τρέχον έτος.  (άρθρο 7 παρ.2 του ΒΔ 17.5/15.6.1959, άρθρο 41 του Ν.4129/2013). Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από Διοικητικό Συμβούλιο. Οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι δηλ. το ποσό των εσόδων να είναι ίσο με αυτό των εξόδων.
Απολογισμός του προηγούμενου έτους της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ξεχωριστός απολογισμός της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβε και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκε. (άρθρο 41 παρ.3 και 6 του Ν.4129/2013). Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Το διαβιβαστικό με το αποδεικτικό ότι έχουν  υποβληθεί και παραληφθεί  από  την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας  (Πλατεία  Εθνικής Αντίστασης) και την  Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Περιφ. Οδό & Δημητρίου) , φορείς από τους οποίους εποπτεύεται  (άρθρο 186 περ. ΙΙ υποπερ. Ζ’ αριθ. 14 του ν. 3852/20010 (ΦΕΚ Α’): α)Ο απολογισμός  της συνολικής οικονομικής του  δραστηριότητας κατά το προηγούμενο έτος   β) Ο απολογισμός της επιχορήγησης που έλαβε  το προηγούμενο έτος από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο κ.α), γ) Ο Προϋπολογισμός  τρέχοντος έτους.
Το καταστατικό με βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων και τυχόν μεταβολές αυτού.
Το έντυπο της αναφοράς δαπανών του 2016 από το Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων με ημερομηνία έως  28/02/2017,  για όσους συλλόγους και σωματεία  έλαβαν ετήσιο ποσό συνολικών επιχορηγήσεων κατά το προηγούμενο έτος από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο κ.α) πάνω από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.
Μετά την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  σχετικά με την επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
1.Γραμμάτιο είσπραξης
2.Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκε σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου και  στο οποίο να φαίνονται τα πρόσωπα που εκπροσωπούν το σύλλογο.
3.Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου για την αποδοχή του ποσού της επιχορήγησης και την εξουσιοδότηση μέλους για την είσπραξη της επιχορήγησης.
4.Aριθμός λογαριασμού Τράπεζας στο όνομα του Συλλόγου.
Όσοι σύλλογοι έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση παρακαλούνται να επανέλθουν με τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26813 62107 & 26813 62115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]