ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εμπ.Σύλλογος Ιωαννίνων:"Κανένα Μαγαζί Ανοιχτό Την Τετάρτη 17 Του Μάη"

Στις 17 ΜΑΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Η κατάσταση που ζούμε είναι ήδη απελπιστική.
Στις 7 Μάη στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τη συμμετοχή μας στις
17 Μάη στην πανελλαδική απεργία ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή τη νέα συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας και ταυτόχρονα δίνει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κάνει νέες περικοπές στην υγεία, στα φάρμακα , στις εξετάσεις. Επεκτείνει παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις, με συνέπεια την επιδείνωση κι άλλο των εισοδημάτων μας από την αύξηση των τιμολογίων.
Για μας τους αυτοαπασχολούμενους, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ). Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξηση τους.
Αυτός που με το σημερινό νόμο καταβάλει 157,9 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα μας θα μας οδηγήσει στη φυσική εξόντωση
Όλα αυτά τα μέτρα αλλά και τα «αντίμετρα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση παίρνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Παλιά και νέα μέτρα οδηγούν στη συγκέντρωση της αγοράς σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, καταστρέφοντας τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.
Η "δίκαιη" ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στο τσάκισμα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.
Είναι ανάπτυξη κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν μας χωρά όλους. Αυτό "υπενθυμίζει" στην κυβέρνηση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, που απαιτεί επιτάχυνση των μέτρων, άλλα και περιορισμό του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολούμενων στη χώρα, που τους θεωρεί βαρίδι στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η ανοχή που δείξαμε τα προηγούμενα χρόνια και η αναμονή ότι «μπόρα είναι θα περάσει» με ευθύνη και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, είχε τα αρνητικά αποτελέσματα πού ζούμε σήμερα. Χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στο λουκέτο και η μεγάλη πλειοψηφία όσων απομείναμε βρισκόμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μιζέρια.
Καμία ανοχή! Υψώνουμε τοίχος αντίστασης σε παλιά και νέα μέτρα! Θέλουμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ίδια αδιέξοδα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά. Μαζί ζούμε τις καθημερινές δυσκολίες, μαζί είμαστε στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής.
Κοινό είναι και το συμφέρον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ.
Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στην κοινή μας δράση.
Με τη συμμαχία μας μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ στη ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 9.30 το πρωί στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]