Ανακοίνωση-Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την Απεργία 17 Μαϊου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
και η στάση του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ στην σημερινή Απεργία

Εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι – νέοι
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση. Η κυβέρνηση ψηφίζει  ένα νέο πακέτο αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ και της ντόπιας αστικής τάξης. Λεηλατούν το λαό, ξεπουλάνε τη χώρα στα ξένα αρπαχτικά.
Για τους εργαζόμενους και το λαό δεν υπάρχει άλλη διέξοδος απ’ το να προσπαθήσουν να οργανώσουν την πάλη τους, να αντισταθούν και να διεκδικήσουν. Κόντρα στη μοιρολατρία, τη διάλυση και την υποταγή που σπέρνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και όλα τα ενεργούμενα του συστήματος.
Εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι – νέοι
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μπροστά σε αυτό το καθήκον, το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να συνεισφέρει στην οργάνωση και την αντίσταση των εργαζόμενων ενάντια στην επίθεση του συστήματος, στην πάλη και τη διεκδίκηση του λαού μας δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Η δεξιά του μετατόπιση και η «εντός των τειχών» λειτουργία, δράση και προοπτική του, δεν μπορούν να κρυφτούν με την επαναστατική λογοκοπία και τον ψευτοκομμουνιστικό βερμπαλισμό.
Έτσι εξαντλείται στις κάθε τόσο προτάσεις νόμου στη βουλή που τις κορυφώνει με το κάλεσμα για εκλογική του ενίσχυση κάθε φορά που έχει εκλογές, στη διεκδίκηση μιας θέσης στις γιορτές της «δημοκρατίας» και στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του συστήματος, που μας λέει ότι θα ανατρέψει, ενώ στην πόλη μας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από ΜΜΕ ότι «κλιμά-κιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε την αστυνομική διεύθυνση, για να ενημερώσει αξιωματικούς και οπλίτες για το πρόγραμμά του». Τόσο αντισυστημικά και ταξικά, τόσο ανατρεπτικά, τόσο κομμουνιστικά!!!
Στον αντίποδα, η δράση τους στα σωματεία και τις διαδικασίες του κινήματος. Εκεί κυριαρχεί η αντίληψη της «ιδιωτικοποίησης»   και της «υιοθεσίας» τους από το ΠΑΜΕ. Οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες και οι τραμπουκισμοί της διαφορετικής άποψης. Εδώ λοιπόν είναι Εργατικό Κέντρο και δεν χωράνε τα κόμματα λένε συχνά – πυκνά. Και νάσου πάλι τραμπουκισμοί και πάλι αλυσίδες για να φιμωθεί η διαφορετική άποψη και να εξαφανιστούν οι εργαζόμενοι φορείς της. Αν αυτό θυμίζει σε κανέναν φασισμό «με γεια του με χαρά του».
Έτσι λοιπόν και σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, οι τραμπουκισμοί και οι αλυσίδες από τη μεριά του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ είχαν την τιμητική τους. Προσπάθησαν να αποκλείσουν από τη συγκέντρωση και πορεία συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, προσπάθησαν να απαγορεύσουν το μοίρασμα ανακοινώσεων.
Δεξιές και επικίνδυνες για το εργατικό κίνημα απόψεις και πρακτικές, βούτυρο στο ψωμί μαύρων απόψεων, που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στην αριστερά από ακροδεξιούς και φασίστες στο Σύνταγμα την περίοδο των «πλατειών».
Εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι – νέοι
Η ενότητα των εργαζομένων είναι βασικός όρος για να οικοδομηθεί, σε μια πορεία, δυνατότητα νικηφόρας αντίστασης. Το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ θα είναι απέναντι σ’ αυτή τη δυνατότητα γιατί αποφεύγει τη σύγκρουση με τις δυνάμεις του συστήματος. Η ταξική πάλη θα δείξει αν το ΠΑΜΕ θα «σωθεί» με αντιδημοκρατικούς - οργανωτικούς αποκλεισμούς.
Άλλωστε ήταν δύσκολο να κρυφτεί η μισή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σήμερα!
Όσες αφίσες κι αν σκιστούν, όσα πανό κι αν κόβονται, όση διαστρέβλωση κι αν γίνεται στα κανάλια που έχουν πρόσβαση, οι εργαζόμενοι και ο λαός βλέπουν και ζητούν απαντήσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή τη γραμμή και στάση.
Να βάλουμε μπροστά την ταξική ενότητα, την οργάνωση εστιών αντίστασης, τη διεκδίκηση. Η οργή απέναντι στο σύστημα θα γίνει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 18 ΜΑΗ, στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο, ημέρα ψήφισης των μέτρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]