ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα drones στην υπηρεσία της υγείας!

Τη χρήση drones για τη μεταφορά εργαστηριακών δειγμάτων δοκιμάζουν δύο νοσοκομεία στο Λουγκάνο της Ελβετίας.



Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η εφοδιαστική εταιρία Swiss Post από τα μέσα Μαρτίου έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 δοκιμαστικές πτήσεις μεταξύ των δύο νοσοκομείων ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καθιερώσει την συγκεκριμένη υπηρεσία μέχρι το 2018.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται drones για τη μεταφορά ιατρικών δειγμάτων. Η εταιρία Silicon Valley Zipline χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πραγματοποιήσει μεταφορές ιατρικών δειγμάτων σε αγροτικές περιοχές της Ρουάντα. Ωστόσο, η Swiss Post ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται εμπορική χρήση των drones σε αστική περιοχή.

Η χρήση των drones σε πόλεις αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς υπάρχει έντονος ο κίνδυνος τραυματισμού των πολιτών, όμως η Swiss Post αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές αεροπλοΐας της χώρας, καθώς οι δοκιμές άρχισαν νωρίτερα φέτος.

Η διανομή ιατρικών πακέτων με drones είναι εξαιρετικά εύχρηστη καθώς τα δείγματα είναι ελαφριά και δεν επιβαρύνουν υπερβολικά το αεροσκάφος ενώ εξυπηρετεί ιδιαίτερα όταν κρίνεται αναγκαία η άμεση παράδοση των πακέτων. Μπορεί να προκύπτουν πρόσθετες δαπάνες, λόγω της χρήσης drones, σε αστικές περιοχές όμως, όπου η κίνηση είναι έντονη, ο συγκεκριμένος τρόπος διανομής εγγυάται γρήγορους χρόνους παράδοσης.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]