ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πως η ΔΕΗ θα μειώσει οφειλές και θα καταπολεμήσει τη ρευματοκλοπή

Βασικός στόχος είναι η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν αποκλείεται να αποτελέσει μνημονιακή υποχρέωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι δανειστές θέτουν ως μνημονική δέσμευση τη μείωση των οφειλών στη ΔΕΗ και παράλληλα θέλουν άμεσα τον περιορισμό των ρευματοκλοπών.

Έτσι η ΔΕΗ αναλαμβάνει δράση προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, με συντονισμένες ενέργειες που θα προτείνει στο υπουργείο Ενέργειας. Αυτές είναι:

Αποστολή εντολών αποκοπών και επανελέγχων κομμένων παροχών προς τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και ειδικές αποκοπές άμεσης υλοποίησης για οφειλέτες με μεγάλα ποσά.

Ευέλικτα προγράμματα ρύθμισης / διακανονισμού των οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους πελάτες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμοι για να συμβάλουν στην ανταπόκριση της πληρωμής λογαριασμών και δόσεων.

Στοχευμένες νομικές ενέργειες για οφειλέτες με μεγάλες και μακρόχρονες οφειλές.

Υπηρεσία τηλεφωνικής ειδοποίησης (soft calls) σε οφειλέτες των οποίων ένας τουλάχιστον λογαριασμός έχει καταστεί ληξιπρόθεσμος.

Δράσεις προς φορείς του Δημοσίου για ρύθμιση οφειλών.

Εκτεταμένο πρόγραμμα πολιτικής κινήτρων σε οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες με έκπτωση 15% στους οικιακούς πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις από την 01.07.2016, που είναι συνεπείς στην πληρωμή λογαριασμών και τυχόν δόσεων.

Prelegal και legal ενέργειες από δικηγορικά γραφεία, πιλοτικά σε πελάτες του νομού Αττικής με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.

Επικοινωνιακές ενέργειες για τα προγράμματα ρύθμισης των οφειλών και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης (πρόγραμμα παροχής κινήτρων).
πηγη ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]