ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Περιοδεία Μερόπης Τζούφη στο Μέτσοβο

Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Μετσόβου & επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας

Επίσκεψη στο Μέτσοβο πραγματοποίησε η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μετσόβου κ. Τζαφέα και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μπιτούνη και Τσίμπο.  Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μετσόβου, όπου συζήτησε διεξοδικά με το προσωπικό.
Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Βουλευτή έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο και ζήτησε τη βοήθεια της στην επίλυσή τους. Συγκεκριμένα έθεσε το θέμα της έλλειψης δύο οδηγών στο Κέντρο Υγείας, της επιπλέον χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών λόγω ανάλωσης πολύ μεγάλου μέρους της επιδότησης στη θέρμανση εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μόνιμος σταθμός τροχαίας λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης. Επίσης ζήτησε να μη λειτουργήσουν τα διόδια του Δροσοχωρίου μέχρι να εφαρμοστεί το μέτρο των αναλογικών διοδίων και προβλεφθεί η απαραίτητη έκπτωση για τους μόνιμους κατοίκους.
Επιπλέον ενημέρωσε την κα Τζούφη για το πρόβλημα των κατολισθήσεων σε δύο γειτονιές του Μετσόβου και τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για την επίλυσή του, για τα έργα που προσπαθεί να εντάξει στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπου ζήτησε και την παρέμβασή της. Τέλος τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης και αύξησης της μέριμνας που δείχνει η Κυβέρνηση για τους Ορεινούς Δήμους με αύξηση της χρηματοδότησης και συγκεκριμένες νομοθετικές προβλέψεις.
Από τη μεριά της η Μερόπη Τζούφη, αφού παρουσίασε την εκπεφρασμένη με έργα βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους Ορεινούς Δήμους ειδικά, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά, δεσμεύτηκε για την θεσμική προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που της έθεσε η Δημοτική Αρχή Μετσόβου.
Στη συνέχεια η βουλευτής συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μετσόβου, όπου αναδείχτηκε το σημαντικό έργο που προσφέρει το Κέντρο Υγείας στην περιοχή και η προσφορά όλων των εργαζομένων, ενώ τονίστηκε ότι υπάρχει πλήρης επάνδρωση των περιφερειακών ιατρείων. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, κυρίως οδηγών και διοικητικού προσωπικού, της ενεργειακής αναβάθμισης και της ανανέωσης του εξοπλισμού, αναζητώντας από κοινού άμεσες και πρακτικές λύσεις.
Από τη μεριά της η Βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε το σημαντικό έργο που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, αναστρέφοντας μία πορεία κατάρρευσης μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές επαφές με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ τόσο για το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης όσο και της εξεύρεσης λύσης στο θέμα της έλλειψης οδηγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]