ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση ΠΓΝΙ για το «Καραβάνι Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ AΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στις 26-4-2017 θα βρίσκεται στα Γιάννενα το «Καραβάνι Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ με ετεροχρονισμένο και αμφίβολης στόχευσης διεκδικητικό πλαίσιο και φθηνούς θεατρινισμούς με αναβαθμισμένο όμως το κιτς στοιχείο όπου ανάμεσα σε μουλάρια, κατσαρίδες και μαύρα μπαλόνια, σειρά θα έχουν τώρα χορευτικά με κλαρίνα, σουβλάκια, κι αν είμαστε και τυχεροί μπορεί να δούμε και την Κυρά-Φροσύνη να χορεύει κάνα τσάμικο δίνοντας συνέντευξη για το χάλι της υγείας!
Η παράταξή μας αναγνωρίζει τα χρόνια και δομικά προβλήματα στο χώρο της υγείας και στην προσπάθεια ανάδειξης αυτών θα συμμετέχει στην στάση εργασίας. Διαφωνούμε όμως τόσο με το πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και με την μορφή αυτής η οποία στοχεύει αποκλειστικά και μόνο σε φθηνούς τηλεοπτικούς κυρίως εντυπωσιασμούς, αγνοώντας την αγωνία των εργαζομένων στον χώρο της υγείας για ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας. Αγνοούν επίσης επιδεικτικά την πολύχρονη, καθοριστική για τον τόπο μας, παρουσία των δύο μεγάλων νοσοκομείων και εξευτελίζουν την προσπάθεια των εργαζόμενων σε αυτά να κερδίζουν συνεχώς με τη δουλειά και την προσφορά τους την πανελλήνια αναγνώριση του έργου των νοσοκομείων. Εξαιρετικά προσβλητική εκτιμούμε ότι είναι η συγκεκριμένη δράση και ιδιαίτερα η αφίσα που την προπαγανδίζει, στην οποία δείχνουν το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων να βουλιάζει στη λίμνη Παμβώτιδα και  μαζί του να βουλιάζουν περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι σε αυτό (ανίκανοι “ναύτες” κατά την ΠΟΕΔΗΝ), μαζί του επίσης να βουλιάζουν 350.000 ασθενείς (“οι επιβάτες”) που εξυπηρετούνται κάθε χρόνο από το νοσοκομείο και τέλος στο βυθό της λίμνης ρίχνει η ΠΟΕΔΗΝ την σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρισμένη για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (“ο καπετάνιος” που βυθίζει το καράβι-νοσοκομείο του) η οποία είναι βασικός πυλώνας λειτουργίας και καταξίωσης του νοσοκομείου. Η πλειοψηφία του σωματείου (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) του ΠΓΝΙ ανακαλύπτει τα προβλήματα σήμερα και δυστυχώς προσυπογράφει το ανωτέρω πλαίσιο.
Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας του τόπου μας και οι συμπολίτες μας έχουν γνώση και έχουν και μνήμη. Εύκολα αντιλαμβάνονται όλοι την συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας, για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη. Εύκολα επίσης απαντά ο καθένας στο ερώτημα αν θέλουμε δημόσιες δομές υγείας για όλους ή ιδιωτικές μεγάλες και εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρήσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι λίγοι και εκλεκτοί ενός συστήματος που στόχευσε τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια στην απαξίωση και το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο που να περιλαμβάνει προτάσεις για:
1. Αναμόρφωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων, με αποτύπωση όλων των πραγματικών αναγκών και πρόβλεψη μελλοντικών επεκτάσεων
2. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
3. Πλήρης χρηματοδότηση των Νοσοκομείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
4. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για εξυπηρέτηση των πολιτών και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.
5. Επανασύσταση όλων των θέσεων των υποστηρικτικών δομών.
6. Εφαρμογή της λίστας χειρουργείου και διαφανούς συστήματος προμηθειών στα Νοσοκομεία.
 7. Αναβολή της αξιολόγησης του προσωπικού και άμεση εκκίνηση της διαδικασίας κρίσεων προϊσταμένων.
 8. Απαλλαγή από τα μνημόνια με επαναφορά των απωλειών και αύξηση του ωρομισθίου.
Συμμετέχουμε στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 – 15.00πμ και την κινητοποίηση στις 26-4-2017 με κατάληξη την Περιφέρεια Ηπείρου, διεκδικώντας τα αιτήματά μας. Να μας συγχωρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δεν θα μπούμε στα καραβάκια για να πάμε να κρυφτούμε στο νησάκι. Ας δώσουν το τηλεοπτικό σόου χωρίς εμάς.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΓΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]