Ιωάννινα:Συγκλόνισε ...η "Κατερίνα"

Μια συγκλονιστική εμπειρία μοιράστηκαν την Πέμπτη 20 Απριλίου οι εκατοντάδες θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλας».

Η παράσταση Κατερίνα, βασισμένη στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Νανούρη με την εκπληκτική Λένα Παπαληγούρα καθήλωσε το κοινό της πόλης μας, με την ένταση και την εναλλαγή των συναισθημάτων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεκάδες θεατές  ευχαρίστησαν μετά το τέλος της παράστασης τους συντελεστές, αναφέροντας ότι τους δημιούργησε ισχυρή συναισθηματική φόρτιση, λόγω τόσο της θεματολογίας της, όσο και του τρόπου με τον οποίο μεταφέρθηκε.

Η χαοτική πραγματικότητα μιας ηρωίδας που πάλεψε με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της, δημιούργησε έντονα συναισθήματα και πολλές προσωπικές αναφορές.

Στη συνέντευξη που προηγήθηκε της παράστασης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος  τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στα Ιωάννινα μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων.

Δεν είναι μια εύκολη παράσταση. Και πως μπορεί να είναι η περιγραφή της καθόδου στην κόλαση.

Είναι όμως και μια παράσταση που σε κάνει να σκέφτεσαι και να αναθεωρείς την στάση σου για πολλά θέματα και στάσεις ζωής.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι λοιπόν,  που εντάξαμε στον προγραμματισμό μας και έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε και στους πολίτες των Ιωαννίνων την Κατερίνα.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να δίνουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα για την παρακολούθηση σημαντικών στιγμών του θεάτρου μας και ευχαριστούμε τόσο τους συντελεστές για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής μας που αγκάλιασαν και αυτή μας την επιλογή».

Τέλος, ας σημειωθεί ότι δεκάδες θεατές δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση, μια και διατέθηκαν όλες οι θέσεις της αίθουσας και για το σκοπό αυτό από κοινού με τους συντελεστές εξετάζεται η δυνατότητα για νέα παρουσίασή της, σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις των συντελεστών, αλλά και η διαθεσιμότητα της αίθουσας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]