Αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την προσεχή Κυριακή εξέφρασε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης κυβέρνησης και θεσμών. «Θέλω να τελειώσουμε την Κυριακή» τόνισε και όπως είπε θα γίνουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα της συμφωνίας (το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τον ESM, αυτό με το ΔΝΤ και τα δυο συμπληρωματικά κείμενα.

Όπως έγινε γνωστό στο σημερινό ραντεβού συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα. Η έναρξη των συζητήσεων επί των κειμένων συνεργασίας αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής. «Και οι δυο πλευρές έχουν δώσει οδηγίες να καθαρίζεται το κείμενο, για να μείνουν μόνο βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής», σημείωσε η ίδια πηγή.

Από εκεί και πέρα «επιμένει το ΔΝΤ σε πολλά θέματα που δεν μου αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος. Όπως είπε δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα. Λύσαμε τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα κι έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα. Δεν νομίζω ότι αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία». Αυτή άλλωστε ήταν η πολιτική του Ντάισελμπλουμ να προηγηθεί η πολιτική συμφωνία και μετά να επικεντρωθούν οι δυο πλευρές στις λεπτομέρειες, συμπλήρωσε.
φωτο Αυγη 
πηγή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]