Έκθεση Θεατρικού Βιβλίου Στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Από Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Έκθεση θεατρικού βιβλίου στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα,
από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Με έναν αστερισμό δράσεων, το υπουργείο Πολιτισμού στήνει φέτος, μια γιορτή αφιερωμένη στην λογοτεχνία, την Κυριακή 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, το υπουργείο Πολιτισμού σε δεκάδες πόλεις και σε συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έχουν πρόσβαση στον κόσμο του βιβλίου.
Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω και αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να «δημιουργηθούν» νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στους χώρους όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα την Κυριακή 23 Απριλίου, έκθεση θεατρικού βιβλίου, με συλλεκτικούς τόμους και παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνεται ανάγνωση βιβλίων Γιαννιωτών συγγραφέων. Η δράση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την ημέρα αυτή φιλοδοξεί να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.
Καλεί λοιπόν όλες τις Γιαννιώτισσες και όλους τους Γιαννιώτες να βρεθούν την Κυριακή στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τιμώντας με τη συμμετοχή τους, τη δράση του Δημοτικού μας Θεάτρου, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]