ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Χαμηλοσυνταξιούχος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «13η σύνταξη»!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο,  βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος   πήρε την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως αποκάλυψε ο  Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα!

Όπως ανέφερε, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος , πήρε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. «Έχουμε στα χέρια μας τα έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι θα πάρει το επίδομα».

Δεν τίθεται ηθικό θέμα για τον βουλευτή , αφού ο ίδιος λέει, πως θα το διαθέσει στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα. Αλλά  ο Π. Στάθης πρόσθεσε ότι  το ερώτημα είναι «δεν του φάνηκε περίεργο πως γίνεται ένας  άνθρωπος που έχει αποδοχές 5.000 ευρώ το μήνα, πως γίνεται να παίρνει βοήθημα; Δεν έπρεπε να το επισημάνει στην κυβέρνηση;».

Για τον συγκεκριμένο βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση των 5-6.000 ευρώ. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλλε  στους ασφαλισμένους του ένα επικουρικό βοήθημα όχι μεγάλο, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται .

Συνεπώς,  το  σύστημα  που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, και δεν «βλέπει» ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης! Έτσι,  τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν και έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους επειδή έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες! «Φαντάζεστε βέβαια τι θα γίνει να το πάρει χαμπάρι η τρόικα» κατέληξε ο Π. Στάθης στο δελτίο ειδήσεων του Star.  
πηγη Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]