Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ιωαννιτών ανακηρύσσεται η κ. Σοφία Στάικου

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ιωαννιτών ανακηρύσσεται η κ. Σοφία Στάικου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, αποφάσισε σήμερα να ανακηρυχθεί η κ. Σοφία Στάικου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ιωαννιτών και να της απονεμηθεί από το Δήμαρχο το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης, σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2017.
«Τιμάμε τους   ανθρώπους που στέκονται  δίπλα στην τοπική μας κοινωνία και με το έργο τους συμβάλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ταυτότητας της πόλης μας», ανέφερε στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόσθεσε πως « «η προσφορά της κ. Στάικου στο Δήμο μας ήταν και είναι πολύ-επίπεδη, ανιδιοτελής και επαναλαμβανόμενη, αφού με δικές της χορηγίες - δωρεές, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις και σημαντικά έργα με κορυφαίο το Μουσείο Αργυροτεχνίας».
Ο κ. Μπέγκας συνέχισε την εισήγηση τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας:
«Το Μουσείο Αργυροτεχνίας ήρθε για να ζωντανέψει ένα κομμάτι του Κάστρου, που για χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο, για αυτό και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του αγκαλιάστηκε από όλους εμάς. Τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία και την καλλιτεχνική φυσιογνωμία της Ηπείρου.
Το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, όμως, εκτός από τη διάσωση της ηπειρωτικής αργυροτεχνίας, αναβαθμίζει το πολιτιστικό προϊόν του τόπου και δημιουργεί μια ιδιαίτερη υπεραξία στον ποιοτικό τουριστικό προορισμό «Ιωάννινα», και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη κοινωνικο-οικονομική συμβολή του ΠΙΟΠ στην πόλη.
Η προσφορά, όμως, δεν σταματά εδώ. Με την πεποίθηση ότι ένα μεγάλος χρηματοοικονομικός οργανισμός πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και να χορηγήσει στο Δήμο το σύνολο των μελετών για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΕΠΑΒΙ που σχεδιάζουμε να στεγάσει το νέο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες του σε ένα ενιαίο κτίριο. Μια απόφαση, η λήψη της οποίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην Πρόεδρο του ΠΙΟΠ, η οποία αποδεικνύει και με την κίνησή της αυτή την αγάπη της για τον τόπο μας. Για αυτό, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς και των ενεργειών εισηγούμαι την ανακήρυξη της Σοφία Στάϊκου, ως  επίτιμη δημότη του Δήμου Ιωαννιτών και ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει με το έργο της. Αυτήν την τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε, ανακηρύσσοντας την ως επίτιμο Δημότη  . Η πόλη των Ιωαννίνων και εγώ προσωπικά την ευχαριστούμε θερμά».
Να σημειωθεί ότι ένα από τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας «για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληροομιάς της πόλης των Ιωαννίνων», μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Βιογραφικό σημείωμα Σοφίας Στάϊκου

Η Σοφία Στάικου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βιομηχανική Ψυχολογία στην Αγγλία.
Δούλεψε στη CITIBANK, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον Υπουργό Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (1974) και στην συνέχεια στο Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή.
Μετά το  1981 εργάστηκε στην ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην Δ/νση Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων  και στη Διαφημιστική Εταιρία Solid Advertising.
Από το 1992 μέχρι το 2000 ανέλαβε τον Τομέα με τα θέματα Προσωπικού, Εκπαίδευσης, Προβολής & Επικοινωνίας της Τράπεζας Πειραιώς ως Γενική Διευθύντρια και από το 2002 είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και υπεύθυνη της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]