ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η κακή χημεία Σκουρλέτη -Πατούλη εμποδίζει τη συνεννόηση και για τα αυτονόητα

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση εκτός από συναινέσεις στο βαθμό που αυτές μπορούν να επιτευχθούν  απαιτεί πρώτα από όλα συνεννόηση για τα αυτονόητα.Αυτό δείχνει και η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ  στον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία του ζητάει πριν την κατάθεση στη Βουλή να το στείλει στην ΚΕΔΕ προκειμένου να εκφράσουν τις τελικές  παρατηρήσεις τους.

Εκφράσεις όπως "Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σύσκεψη «ενδιαφέρουσα» και σε εξαιρετικό επίπεδο, «ως απότοκο της εμπιστοσύνης και της καλής πίστης, που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και στους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΕΔΕ» που είχε χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ή το
«Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνο με κραυγές. Ο κ. Κουρουμπλής ακούει τα προβλήματα, τα συζητά και προσπαθεί να τα λύσει. Δεν είναι πολλοί οι υπουργοί που ακούνε» που είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών έχουν εκλείψει πλέον.

Αντιθέτως ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κύριος Σκουρλέτης έχει δηλώσει ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κύριο Πατούλη και ο  Γιώργος Πατούλης κατηγορεί την κυβέρνηση πως στο στόχαστρό της βρίσκεται η αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Κάτω από αυτή την ατμόσφαιρα  θα οδηγηθεί η Κυβέρνηση στη Βουλή όπου και θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση μη έχοντας επικοινωνία με έναν από τους βασικότερους εταίρους, την ΚΕΔΕ.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα έστειλε χθες επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αίτημα να δοθεί στην ΚΕΔΕ το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει θα ήταν ωφέλιμο να αποσταλεί στην ΚΕΔΕ, «πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή, προκειμένου να εκφράσουμε τις τελικές παρατηρήσεις μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γ. Πατούλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη

Με σχετική δήλωσή σας ανακοινώσατε πως πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που είχε προετοιμαστεί σε προηγούμενη περίοδο αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία ώστε να γίνει νόμος του Κράτους, λόγω του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης.

Επειδή το σχέδιο νόμου αυτό περιλαμβάνει σημαντικά θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ήταν ωφέλιμο να μας το αποστείλετε, πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή, προκειμένου να εκφράσουμε τις τελικές παρατηρήσεις μας.


Το κλίμα αυτό βέβαια αν συνεχιστεί και δεν υπάρξει συνεννόηση θα οδηγήσει σε λάθη με χαμένο τόσο τους Δήμους οι οποίοι χάνονται μέσα σε αυτή την κόντρα ,αλλά και την Κυβέρνηση καθώς αν δεν έχει τη συμφωνία της ΚΕΔΕ, των Δημάρχων που θα εφαρμόσουν το Νόμο ,τότε κινδυνεύει το εγχείρημα με αποτυχία.
Ο τελικός όμως χαμένος θα είναι οι πολίτες των οποίων η καθημερινότητα επηρεάζεται άμεσα από τη λειτουργία των Δομών του Κράτους , εγγύτερη των οποίων είναι η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]