Δ. Σταμάτης: Τα αντίμετρα είναι το ΄΄χρυσόχαρτο΄΄ για να εξαπατηθεί ο λαός και να’ χουν άλλοθι οι βουλευτές.

Συνέντευξη του
βουλευτή Επικρατείας της  Ν.Δ, Δημήτρη Σταμάτη στην Κυριακάτικη  Κοntranews.
Δ. Σταμάτης: Τα αντίμετρα είναι το ΄΄χρυσόχαρτο΄΄ για να εξαπατηθεί ο λαός και να’ χουν άλλοθι οι βουλευτές.
 Τα ΄΄αντίμετρα΄΄ είναι ανακάλυψη της κυβέρνησης για να δικαιολογηθεί για τα σκληρά μέτρα και τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, Δημήτρης Σταμάτης και υπογραμμίζει ότι  πρόκειται για το ΄΄χρυσόχαρτο΄΄ προκειμένου να εξαπατηθεί ο λαός και να΄ χουν άλλοθι οι βουλευτές να τα λένε.Ο κ. Σταμάτης σημειώνει ότι η ΄΄πορεία των διαπραγματεύσεων είναι μια ακόμη απόδειξη της ανικανότητας και της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης΄΄ και προσθέτει΄΄έχω ξεχάσει πόσες φορές μέχρι τώρα διαβεβαίωνε ο κ. Τσίπρας για το κλείσιμο της αξιολόγησης όπως και πόσες φορές οι υπουργοί του προειδοποιούσαν για τις δραματικές συνέπειες των καθυστερήσεων.΄΄    Χαρακτηρίζει απάτη  την προνομοθέτηση των σκληρών μέτρων  και δηλώνει πως είναι μια ΄΄βαριά κληρονομιά΄΄ που φορτώνει ο κ. Τσίπρας στην επόμενη κυβέρνηση δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία. Επίσης εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ν.Δ θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για την αναγκαιότητα αντικατάστασης αυτών των μέτρων  παρουσιάζοντας μια αξιόπιστη  εναλλακτική πρόταση που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη κι όχι στην αβάσταχτη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών. Σε ερώτηση για το αίτημα των εκλογών υπογραμμίζει  ότι η συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ ισοδυναμεί με συνενοχή στην καταστροφή και δηλώνει με έμφαση πως κανείς δεν νομιμοποείται πολιτικά να στηρίξει αυτήν την αποτυχημένη κυβέρνηση

1. Πώς κρίνετε τις εξελίξεις για τη διαπραγμάτευση; Τι σημαίνουν για εσάς τα αντίμετρα; Μιλάτε στο κόμμα σας για κοροϊδία. Δεν είναι βαριά έκφραση;
Η πορεία των διαπραγματεύσεων είναι μία ακόμα απόδειξη της ανικανότητας και της αναξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης. Έχω ξεχάσει πόσες φορές, μέχρι τώρα, διαβεβαίωνε ο κ.Τσίπρας για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Όπως και πόσες φορές οι Υπουργοί του προειδοποιούσαν για τις δραματικές συνέπειες των καθυστερήσεων. Τώρα, για να δικαιολογηθούν για τα σκληρά μέτρα και τις καθυστερήσεις, ανακάλυψαν τα ‘’αντίμετρα’’!  Το ‘’χρυσόχαρτο’’, δηλαδή, προκειμένου να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να δώσουν ένα άλλοθι στους βουλευτές τους να το λένε.  Όμως μόλις προχθές,  στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ.Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερώτησή μου, παραδέχτηκε πώς τα άγνωστα, μέχρι τώρα, αντίμετρα θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τους δανειστές!  Και, μάλιστα, υπό την προϋπόθεση πώς τα πρωτογενή πλεονάσματα θα φτάσουν το 3,5% του ΑΕΠ, κάτι που ο ίδιος πριν λίγο καιρό θεωρούσε ανέφικτο!  Ενώ τα σκληρά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα χωρίς κανέναν όρο και περιορισμό!
Γι’αυτό ο χαρακτηρισμός τους ως ‘’κοροϊδία’’ είναι πολύ επιεικής.
2.Η κυβέρνηση εξήγγειλε προνομοθέτηση μέτρων. Είναι κάτι που δεν αλλάζει για τους επόμενους που πιθανότατα να είστε εσείς. Πώς θα τα εφαρμόσετε;
Η προνομοθέτηση των σκληρών μέτρων είναι μια ακόμη απάτη της Κυβέρνησης. Φορτώνει στην επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία, την εφαρμογή των μέτρων, που είναι αποτέλεσμα της δικής της αποτυχημένης πολιτικής. Σας θυμίζω πως στις 22 Ιανουαρίου ο κ.Τσακαλώτος, πάλι, χαρακτήριζε αντιδημοκρατική και απαράδεκτη την προνομοθέτηση των μέτρων. Τώρα κάνει το κορόϊδο!
Ασφαλώς η προνομοθέτηση θα είναι μια ‘’βαριά κληρονομιά’’ που θα μας αφήσει ο κ.Τσίπρας. Πιστεύουμε, όμως, ότι  θα καταφέρουμε να πείσουμε τους δανειστές για την αναγκαιότητα αντικατάστασης αυτών των μέτρων, παρουσιάζοντας μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Μια πρόταση που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και όχι στην αβάσταχτη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών.

3.Εκτιμάτε  πως οι εκλογές είναι απαιτούμενο αυτή τη στιγμή από το να υπήρχε μια συνεννόηση; Γιατί τις προτιμάτε όταν η αγορά ζητά πολιτική σταθερότητα;
Με αυτή την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Ανέβηκαν στην εξουσία, χωρίς πρόγραμμα, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και συκοφαντώντας τους αντιπάλους τους. Με την ίδια τακτική συνεχίζουν να πολιτεύονται και τώρα ως κυβέρνηση. Η προσοχή τους δεν είναι στραμμένη στα πραγματικά προβλήματα της Χώρας, αλλά στο πώς θα εξαπατήσουν την κοινωνία με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε σοβαροί ούτε υπεύθυνοι.
Συνεννόηση μαζί τους ισοδυναμεί με συνενοχή στην καταστροφή.
Ήδη οι πολίτες τους έχουν γυρίσει τις πλάτες και είναι πια ολοφάνερη η δυσαρμονία ανάμεσα στο εκλογικό σώμα και την παρούσα σύνθεση της Βουλής. Κανείς δεν νομιμοποιείται πολιτικά να στηρίξει αυτήν την αποτυχημένη κυβέρνηση. Όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τη Χώρα.

4. Από πού αντλείτε τη βεβαιότητα ότι εσείς αν κυβερνήσετε θα μπορέσετε να εφαρμόσετε τη  ‘’συμφωνία  αλήθειας;’’
Ο Μητσοτάκης δεν τάζει ‘’λαγούς με πετραχήλια’’, όπως έκανε ο Τσίπρας. Η ‘’συμφωνία αλήθειας’’ δεν περιλαμβάνει ανέφικτες υποσχέσεις, που δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε. Είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κυρίως μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, που μπορεί να οδηγήσει στην Ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση. Αντιμετωπίζει με κοινωνική φροντίδα τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αλλά δεν υπόσχεται να μοιράσει χρήματα που δεν υπάρχουν. Εμείς, δουλειές θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες και όχι πρόσκαιρες δόσεις ελεημοσύνης!
Ο κ.Τσίπρας κάνει σήμερα το ακριβώς αντίθετο. Φτωχοποιεί την κοινωνία ώστε να είναι εξαρτώμενη και υποταγμένη στις ‘’δόσεις της κυβερνητικής ελεημοσύνης’’ και μέσω αυτής να εξασφαλίζει ψήφους για το κόμμα του.

5. Αλλάζει το σκηνικό στην Ευρώπη με την άνοδο της ακροδεξιάς .Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να συνεργαστείτε  με  τέτοιες δυνάμεις ;
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με την Ευρωπαϊκή ακροδεξιά ούτε με την ακροαριστερά. Μας είναι αποκρουστικές και οι δύο. Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο χώρο της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ενότητας και πορείας.
Όμως, πέραν αυτού, η άνοδος της ακροδεξιάς, που παρατηρείται τελευταία στην Ευρώπη, δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας παγιωμένης και ενσυνείδητης πολιτικής τοποθέτησης των Ευρωπαίων πολιτών. Περισσότερο μοιάζει με ενστικτώδη αντίδραση σε ό,τι τους δυσαρεστεί έντονα ή τους φοβίζει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων προς την κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
Γι’αυτό και σκέψεις για τη δημιουργία μιας ‘’Ευρώπης πολλών ταχυτήτων’’ είναι εξ’ορισμού απαράδεκτες.

6. Πώς εκτιμάτε την τουρκική προκλητικότητα;
Η τουρκική προκλητικότητα είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από την Ευρώπη. Αλλά, ταυτόχρονα, και μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν οι εταίροι μας τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας με τέτοιους γείτονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]