Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Εικόνες ντροπής...

Οι παρακάτω εικόνες μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Είναι από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Δύσκολα βέβαια μπορεί κανείς να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν ένας χώρος γνώσης και πολιτισμού να έχει αφεθεί σ' αυτήν την κατάσταση. Μόνο η πλήρης αδιαφορία των υπευθύνων μπορεί να δικαιολογήσει τις τριτοκοσμικές (και ούτε...) εικόνες. Χύμα τα σκουπίδια στο οδόστρωμα, κάδοι ξεχειλισμένοι και αναποδογυρισμένοι, λεκάνες, στρώματα αφημένα για μέρες να μεταφέρονται από τα σκυλιά και τον αέρα παντού, σε σημείο που η έκταση να θυμίζει περισσότερο χωματερή παρά πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Από τη μια η Δημοτική αρχή με την αποτυχημένη πολιτική της αποκομιδής με τα απορρίμματα να αφήνονται για μέρες αμάζευτα και από την άλλη η αδιαφορία του ίδιου του Πανεπιστημίου για τα του "οίκου του", δίνουν το αποτέλεσμα που μπορεί κανείς να θαυμάσει στις παρακάτω φωτογραφίες. Πώς αισθάνεται στ'αλήθεια ο πρύτανης όταν περνάει για το γραφείο του;

Και πιο πέρα, στην είσοδο της Λέσχης, δεκάδες σκυλιά να γαβγίζουν,να τρομοκρατούν και ενίοτε να δαγκώνουν φοιτητές και επισκέπτες.

Κάνουμε έκκληση στη δημοτική αρχή και τα πανεπιστημιακά όργανα να μην δυσφημούν την εικόνα της πόλης με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Δεν ζούμε σε εποχές που τα προβλήματα μπορούν να τα κρύψουν κάτω από το χαλί.

Αν εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν την εργασία για την οποία βρίσκονται στους θώκους την τοπικής εξουσίας ας την αφήσουν για άλλους, ικανότερους.Αλλιώς ας κινητοποιηθούν μήπως και διασώσουν κάτι από τη χαμένη τους αξιοπιστία. Η καθαριότητα και τα αδέσποτα είναι δύο τομείς στους οποίους οφείλουν  να προσφέρουν έργο και όχι αστείες δικαιολογίες.
Αλλά και έξω από τον Πανεπιστημιακό χώρο, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Θαυμάστε τι βλέπουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες του Ιδρύματος αλλά και του Παν/κού Νοσοκομείου.  Τόσο λίγο αγαπούν την πόλη οι αρμόδιοι άρχοντές της;
 ioannina2013.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]