Σκεπτόμενοι Πολίτες -Ιωάννινα:"Λαός και... Κολωνάκι"

Tα κολωνάκια που τοποθετούνται σε πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους κτλ. προκειμένου να οριοθετήσουν μια περιοχή ή να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.Αλλά και ιδιαίτερα ακριβά. Το κόστος τους, σε τιμές αγοράς, είναι για τα πλαστικά από 15 μέχρι 36 ευρώ το τεμάχιο και για  τα μεταλλικά από 200 μέχρι 250 ευρώ.  (traffictproducts.gr)

Δεν γνωρίζουμε βέβαια τις τιμές στις οποίες τα προμηθεύεται ο Δήμος, μας κάνουν όμως εντύπωση δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι η ποσότητα, ο υπερβολικός αριθμός που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιοχές. (Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αποκλείσεις τα αυτοκίνητα από μια μικρή περίμετρο).

Δεύτερον, πώς εξηγείται να τοποθετούνται κατά δεκάδες σε μια περιοχή που δεν φαίνεται να έχει και απόλυτη ανάγκη (Οδοί Ζάππα, Κατσαρή) να απουσιάζουν όμως εντελώς από εκεί όπου καθημερινά διαπιστώνεται η απόλυτη ανάγκη τους (Λεωφόρος Δωδώνης- παλιό Πολυκλαδικό).
Εκεί όπου η ανάβαση των αυτοκινήτων στο πεζοδρόμιο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, δυσχεραίνοντας την κίνηση των πεζών.

Άλλο ένα δείγμα για το πως αντιλαμβάνεται η Δημοτική αρχή την έννοια της ισότιμης  και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]