ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Μέχρι το Πάσχα το τμήμα για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Μαβίλη

Πληθώρα θεμάτων στην εκτός ημερήσιας διάταξης  στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Πληθώρα θεμάτων τέθηκαν στην εκτός ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε σε συγκινησιακό κλίμα. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίαση ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Παπαδιώτης, έχασε τον πατέρα του και αν και της συνεδρίασης προέδρευε ο Αντιπρόεδρος του σώματος, Βασίλης Βλέτσας, ο ίδιος επέλεξε να παραστεί σε αυτή  λέγοντας πως ένιωσε ότι θα ήταν  το καλύτερο μνημόσυνο σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά.
“Ένιωσα την ανάγκη αυτή τη δύσκολ
η ώρα να έρθω εδώ και να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν αυτοδιοικητικό, έναν καλό άνθρωπο, έναν σπουδαίο πατέρα, να πω λίγα λόγια για να έχει ένα καλό ταξίδι”, είπε συγκινημένος ο κ. Παπαδιώτης.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν συλλυπητήρια στον πρόεδρο , μιλώντας με  θερμά λόγια για “ένα υπηρέτη της Αυτοδιοίκησης κι έναν ωραίο άνθρωπο που ‘έφυγε’ πλήρης ημερών”.
Η πορεία των έργων 

Για την πορεία έργων που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση. Αναφέρθηκε στην πορεία σημαντικών έργων όπως οι παιδικές χαρές και η αναμόρφωση της πλατείας Μαβίλη, αλλά και στους σχεδιασμούς που αφορούν το παραλίμνιο μέτωπο. 
Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε σε τρεις παράγοντες σε σχέση με τα έργα. Όπως είπε, το πρώτο είναι πως η Δημοτική Αρχή έχει την ευαισθησία και τη βούληση να υλοποιήσει  έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το δεύτερο είναι πως εξασφαλίζει τα χρήματα και δημοπρατεί τα έργα στα οποία ανακηρύσσονται οι ανάδοχοι. Υπάρχει όμως ο τρίτος παράγοντας της κατασκευής που επηρεάζεται σοβαρά  από τις συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση, γι’ αυτό και κάποια έργα - όπως η πλατεία Μαβίλη - προχωρούν με ρυθμούς πιο αργούς από ότι θα ήθελε η Δημοτική Αρχή. 
Όπως είπε ο Δήμαρχος, όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κατασκευαστικός κλάδος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνει. “Προσπαθούμε να αναμετρηθούμε με αυτές τις δυσκολίες  όλοι μας”, είπε ο Δήμαρχος.
Σε ότι αφορά την πλατεία Μαβίλη ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος είπε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ανάδοχος θα παραλάβει τις πλάκες και θα ξεκινήσει η τοποθέτηση τους. Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να έχει τελειώσει μέχρι το Πάσχα το τμήμα της πλατείας όπου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα. 

Παδικές χαρές
Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης του έργου αναβάθμισης και πιστοποίησης 50 παιδικών χαρών, ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης  ενημέρωσε πως οι εργασίες αυτή τη στιγμή εξελίσσονται σε 20 παιδικές χαρές, σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης στην κάθε μία. Το έργο έχει ιδιαιτερότητες που σχετίζονται τόσο με τη διαδικασία πιστοποίησης, όσο και με την αναγκαστική εμπλοκή δύο εταιρειών στην κατασκευή του. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος το έργο εξελίσσεται με λίγο πιο αργό ρυθμό από τον επιθυμητό, όμως είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην “ανοιχτεί” ταυτόχρονα εργοτάξιο και στις 50 παιδικές χαρές αλλά “να κλείνει” το έργο ανά πεντάδα παιδικών χαρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]