Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για την 25η Μαρτίου

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα,
για την 25η Μαρτίου

Ένστολο και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας,

Το παρελθόν ενός λαού, όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, διαγράφει με βεβαιότητα το πεπρωμένο του.

Κι όταν το παρελθόν, όταν η ιστορία ενός λαού, περιλαμβάνει στιγμές και περιόδους εθνικής παλιγγενεσίας όπως εκείνες που σηματοδοτεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, τότε το μέλλον αυτού του λαού δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι συμβατό με τη φθορά, την παρακμή, την υποδούλωση, την παραίτηση.

Η 25η Μαρτίου 1821 αναμφίβολα αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας.

Ήταν η στιγμή που ένας βασανισμένος, κατατρεγμένος, αγανακτισμένος και αποφασισμένος λαός, ο ελληνικός λαός, αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Αδιαφορώντας για την ισχύ του δυνάστη του, απορρίπτοντας τους αριθμητικούς συσχετισμούς, αντιτάσσοντας απέναντι στη λογική και στις πιθανότητες την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.

Αρνούμενος την υποταγή, την υποδούλωση, τη σκλαβιά.

Διεκδικώντας με ομοψυχία, με θάρρος, με πίστη και αποφασιστικότητα τα σύμφυτα με την ύπαρξή του δικαιώματα στην ελευθερία, στο σεβασμό, στην αξιοπρέπεια, στην αυτοδιάθεσή του.

Η 25η Μαρτίου συνιστά πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη την οποία οφείλουμε να τιμούμε, να διαφυλάσσουμε και βεβαίως να αξιοποιούμε, αφυπνίζοντας τη συνείδησή μας και ενεργοποιώντας όλες εκείνες τις αρετές που επέτρεψαν στο λαό μας να ξεπερνά τις δυσκολίες, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, να αναγεννάται και να ανακτά τη θέση που δικαιούται στη διεθνή κοινότητα και στην παγκόσμια ιστορία.

Ειδικά σήμερα, αυτήν την κρίσιμη περίοδο έχουμε ιδιαίτερο χρέος να διαφυλάξουμε τις ιερές μας παρακαταθήκες, να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και τα μηνύματα της επετείου της 25ης Μαρτίου, να προσπαθήσουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ως χώρα και ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε και να διαμορφώσουμε την προοπτική που ιστορικά δικαιούμαστε και πραγματικά μας αξίζει.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως συνεπής και πιστός υπερασπιστής της Εθνικής παρακαταθήκης της 25ης Μαρτίου 1821, έχει επανειλημμένως αποδείξει και εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά, με το έργο και την προσφορά της, πως αναγνωρίζει, σέβεται και τιμά τις θυσίες των προγόνων μας και υπηρετεί με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας, προτάσσοντας το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον.

Ας αποδείξουμε λοιπόν, όλοι μαζί, Πολιτεία - Ελληνική Αστυνομία – κοινωνία, πως είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορικής μας διαδρομής, άξιοι απόγονοι εκείνων που μας κληροδότησαν την εθνική παρακαταθήκη της 25ης Μαρτίου, συνεπείς δέκτες των κελευσμάτων και των μηνυμάτων της εθνικής μας παλιγγενεσίας, διαχρονικοί τιμητές των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας της αξιοπρέπειας.

Ας προσπαθήσουμε με ομόνοια, με σύμπνοια, με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τη δύσκολη χρονική συγκυρία και να διαμορφώσουμε τις στέρεες εκείνες προϋποθέσεις, ώστε να οδηγήσουμε τη Χώρα μας στη θέση που της πρέπει και να κληροδοτήσουμε, με τη σειρά μας, στις νεότερες γενιές το μέλλον που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]