Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και στα Ιωάννινα η 25η Μαρτίου [βίντεο]

Με τη δέουσα επισημότητα  εορτάστηκε και φέτος η  Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Τα Ιωάννινα "ξύπνησαν" σήμερα με τις κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών και με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και της στρατιωτικής μπάντας που παιάνιζαν στους δρόμους της πόλης .



Στις 10.30 τελέστηκε  επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου,ενώ ομιλία  για τη σημασία της σημερινής ημέρας ,εκφώνησε ο Χαράλαμπος Νταλάκας, διευθυντής του 5ου Δημ.Σχολείου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο Μπιζανομάχων .
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  στις 12.00 το μεσημέρι  στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με την παρέλαση τμημάτων  μαθητών ,σπουδαστών ,προσκόπων ,οδηγών ,αναπήρων πολέμου ,αντιστασιακών ,ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας,παρουσία πλήθους κόσμου  και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών .
Τα δικά τους μηνύματα με αφορμή τη  σημερινή διπλή γιορτή   έδωσαν μέσω των δηλώσεων τους στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,κ.Αλ.Καχριμάνης ,ο βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ κ. Κων.Τασούλας ,ο δήμαρχος της πόλης κ.Θωμάς Μπέγκας και ο βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιάννης Στέφος .

Περιφερειάρχης Ηπείρου -ΑΛ.Καχριμάνης 

"Σήμερα ακούσαμε στην εκκλησία "της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον"
 Αυτό σημαίνει πως είναι ώρα περισυλλογής  και  μέσα απο τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις ,τον πολιτισμό και τις αξίες μας πρέπει να δούμε το αύριο της πατρίδας"σημείωσε στη σύντομη δήλωσή του ο κ.Καχριμάνης ,αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής ημέρας,για να ευχηθεί χρόνια πολλά σε όλους και καλύτερες μέρες.

Κω/νος Τασούλας -βουλ.ΝΔ 


"Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τους παράγοντες εκείνους που μεταμόρφωσαν τον Ελληνα απο ραγιά σε ελεύθερο άνθρωπο "σημείωσε στη σύντομη δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ,ο βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ ,κ.Τασούλας,
για να συνεχίσει κάνοντας μνεία σε σημαντικό στίχο του Εθνικού Υμνου ,αναφέροντας χαρακτηριστικά:"Ο Εθνικός Υμνος μας έχει έναν πολύ ενδιαφέροντα στίχο "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.Τα περασμένα μεγαλεία σε δύσκολους εποχές  δεν είναι να τα νοσταλγούμε και να κλαίμε .Είναι να αντιλαμβανόμαστε ότι τα δικαιούμασταν  ,τα κατακτήσαμε και κυρίως ότι μπορούμε να τα επαναλάβουμε.
"Τα περασμένα μεγαλεία τα τιμάς με σύγχρονα μεγαλεία "ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τασούλας ,για να υπογραμμίσει  στη συνέχεια με νόημα, πως απαιτείται σοβαρότητα ,υπευθυνότητα και  εργατικότητα  για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει "γονατίσει" τη χώρα και τον ελληνικό λαό ,επισημαίνοντας πως τα περασμένα μεγαλεία είναι για να   μας πείθουν ,ότι μπορούμε να έχουμε και σύγχρονα μεγαλεία...

Γιάννης Στέφος- βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός στην πορεία της νεώτερης  ιστορίας ,χαρακτήρισε ο κ.Στέφος την Επανάσταση του 1821.
Αναφερόμενος στο παρών και στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα με πλήθος συσσωρευμένων προβλημάτων ,ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα απο τα Ιωάννινα ,πως ο λαός μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του και γρήγορα να αναταχθεί.

Δήμαρχος Ιωαννίνων -Θωμάς Μπέγκας 
"Οι Ελληνες αντέχουν να υπομένουν αλλά ξέρουν και να επαναστατούν" σημείωσε ο κ.Μπέγκας υπογραμμίζοντας πως αυτό το μήνυμα θα πρέπει να λάβουν υπ όψιν τους οι κυβερνώντες στη χώρα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]