[Ελλάδα]Eύοσμος Θεσσαλονίκης:Απο το 2015 μάζευαν υπογραφές οι κάτοικοι για τον μοιραίο δρόμο...

Συγκλονισμένη είναι σήμερα όλη η Θεσσαλονίκη από το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο. Στην οδό Αναγεννήσεως, που σκοτώθηκαν οι τέσσερις νέοι, πριν δυο χρόνια είχε βρεθεί το Seleo για αυτοψία και κάναμε λόγο για ένα από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Χθες στις 3:30 το βράδυ, για τέσσερα νέα άτομα η ζωή έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι με τραγικό τέλος. Ο 17χρονος οδηγός και ακόμα τρεις νεαροί σκοτώθηκαν, ενώ ένα πέμπτος επιβάτης τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από πρόσκρουση σε τοίχο και περίφραξη στην οδό Αναγεννήσεως στον Εύοσμο. Μια οδό που είχε ασχοληθεί το Seleo μαζί της στις 30 Ιουλίου του 2015 και ο τίτλος του άρθρου ήταν «Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Θεσσαλονίκης». Δυστυχώς τον τίτλο του άρθρου, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, το τραγικό τροχαίο χθες το βράδυ...
Οι κάτοικοι της περιοχής «χτυπούσαν» το κώδων κινδύνου
 Mάζευαν υπογραφές από το 2015 οι κάτοικοι της περιοχής για να βελτιωθεί ο δρόμος της οδού και να ληφθούν μέτρα. Πίστευαν αργά ή γρήγορα πως θα συμβεί το κακό και θα χάσουν την ζωή τους άνθρωποι. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι είχαν μαζέψει υπογραφές, ώστε να τις δείξουν στις αρχές και να ληφθούν ευθύνες, αν σε περίπτωση συμβεί θανατηφόρο τροχαίο...
Τα προβλήματα που είχαν καταγραφεί 
Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εμπόδισε την ανάπτυξη της και την ανέγερση επιπλέον κτισμάτων.
odosangeniseos 01
Περπατώντας τον δρόμο και μιλώντας με κατοίκους καταγράψαμε σοβαρά προβλήματα της οδού, που πολλοί οδηγούν πάνω σε αυτήν με υψηλές ταχύτητες, ιδιαίτερα το βράδυ. 
Σύμφωνα με κατοίκους που είχαν μιλήσει στο Seleo, οι οδηγοί που ανεβαίνουν την προέκταση της Μακρυγιάννη, συνεχίζουν στην οδό Αναγεννήσεως με μεγάλες ταχύτητες, καθώς από το πλάτος του δρόμου νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιο περιφερειακό δρόμο, αφού δεν υπάρχουν σχετικές πινακίδες με όρια ταχυτήτων.
«Το βράδυ υπάρχουν πολλοί οδηγοί που τρέχουν επικίνδυνα και κάνουν επιδεικτικές κινήσεις. Όμως δεν υπάρχει και οριζόντια διαγράμμιση που να διαχωρίζει τις λωρίδες κυκλοφορίας και πολλές φορές γίνονται επικίνδυνα προσπεράσματα από τα διερχόμενα οχήματα, με πολλά ατυχήματα. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα απο τη μία πλευρά του δρόμου, διότι η κλίση είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχουν πινακίδες για να προειδοποιούν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν την ταχύτητα τους και να είναι προσεκτικοί. Αλλά και η έλλειψη πεζοδρομίου και φωτισμού, σε όλο το μήκος της οδού είναι μεγάλη» έγραφε το ρεπορτάζ του Seleo. 
Οι κάτοικοι μας είχαν ενημερώσει πως τα βράδια, βλέπουν πολύ συχνά οδηγούς να βάζουν κόντρες στον δρόμο και να τρέχουν με υψηλές ταχύτητες. Ενώ λόγω της έλλειψης φωτισμού, δήλωναν πως φοβούνται να διασχίσουν τον δρόμο. Πάνω στην οδό Αναγεννήσεως βρίσκονται η ακαδημία και τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Ντίνου Κούη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ η οδός να είναι γεμάτη απο μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και το πλάτος της οδού Αναγεννήσεως δυσκολεύει την διάσχιση του δρόμου για τα παιδιά.
Μελέτη του ΙΜΕΤ για την οδό Αναγεννήσεως 
Στο Seleo.gr είχε μιλήσει ο κάτοικος της περιοχής, Γιώργος Γεωργίου, που είχε ζητήσει  ο ίδιος από το Ινστιτούτο Μεταφορών να μελετήσουν την οδό και να σχεδιάσουν μια προτεινόμενη λύση, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είχε δηλώσει πως αδυνατεί να καλύψει οικονομικά την μελέτη.
odosangeniseos 02
Η προτεινόμενη λύση δεν απαιτούσε υψηλή χρηματοδότηση, καθώς το ΙΜΕΤ είχε προτείνει κατά κύριο λόγο απλά πράγματα. Κάποια από αυτά είναι οι αλλαγές στην υψομετρική διαμόρφωση της οδού, να τοποθετηθούν μαξιλαράκια στο δρόμο, να υπάρχουν υπερυψωμένες διαβάσεις, αλλαγές στη διατομή της οδού, μείωση του πλάτους της οδού και υπερυψωμένες νησίδες και κόμβοι κυκλικού σχήματος. Φυσικά και η τοποθέτηση πινακίδων υπόδειξης ταχύτητας οχημάτων.
Για το ρεπορτάζ, είχαμε επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Ελευθέριου Κορδελιού - Ευόσμου,  Αμβρόσιο Δανιηλίδη και είχε δηλώσει για το θέμα πως για λόγους οικονομικούς δεν έγιναν όσα έγραφε η μελέτη του ΙΜΕΤ.
Ο κύριος Δανιηλίδης, μας είχε ενημερώσει πως είχε τοποθετήσει μόνος του κάποιες πινακίδες μπροστά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ντίνου Κούη, ενώ μας είπε ότι το πρόβλημα της οδού Αναγεννήσεως θα το εντάξουν στο οικονομικό πρόγραμμα για το 2016. Σήμερα όμως έχουμε 2017 και ένα τραγικό τροχαίο έγινε χθες το βράδυ στην οδό...
πηγη seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]