ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων Έγινε 100 Ετών- Απόψε Η Εκδήλωση Με Τίτλο «Ως ‘Αργυρούς Αιών’»

Τιμητική έκτακτη συμμετοχή: Γρηγόρης Καψάλης.

Ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων έγινε 100 ετών- 19 Μαρτίου η εκδήλωση με τίτλο «Ως ‘αργυρούς αιών’»

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1917-2017), είναι η φετινή ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων με τίτλο «Ως ‘αργυρούς αιών’». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με έναρξη στις 8 το βράδυ.

Στην σχετική πρόσκληση του Συνδέσμου αναφέρονται τα εξής: «Είναι αυτή η επέτειος ευκαιρία για αναστοχασμό, αλλά και υπόσχεση για τη συνέχεια, με την προοπτική να είναι ο Σύνδεσμος ο έντιμος και γόνιμος εκφραστής του ζαγορίσιου πνεύματος, ο θεματοφύλακάς του αλλά και «τόπος» για να ζουν και να συναντιούνται – κυριολεκτικά ή νοερά- οι ζαγορίσιοι που δεν ευτυχούν να ζουν στα χώματά τους. Στρεφόμαστε, νοσταλγικά αλλά και αυτοκριτικά, στο πρόσφατο παρελθόν αξιοποιώντας αποσπάσματα από παλιότερες παραστάσεις και δράσεις, αποδίδοντας τιμή παράλληλα σε εκείνους που στο απώτερο παρελθόν είχαν την έμπνευση και την αγάπη για τον τόπο και πήραν την απόφαση για την ίδρυση του Συνδέσμου, μια απόφαση που 100 χρόνια μετά συμπροσδιορίζει την ταυτότητά μας. Κι όλη αυτή η θαυμαστή περιήγηση γίνεται, όπως κάθε χρόνο, με μια γνωστή και αγαπημένη παρέα: τους χορευτές του Συνδέσμου και όλους τους άλλους συντελεστές του προγράμματος, που υπερβάλλουν εαυτόν ώστε με επιτυχία να διαχειριστούν το τεράστιο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν, έργο πρακτικό αλλά και πνευματικό».

Συντελεστές της παράστασης είναι: Υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού Γιάννης Τριφύλλης, κείμενα – παρουσίαση Νίκη Ζούκη – Άννα Βαρζώκα. Μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο, καβάλι), Θωμάς Κωνσταντίνου (τραγούδι, ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι).

Τιμητική έκτακτη συμμετοχή: Γρηγόρης Καψάλης.

Θα χορέψουν τα παιδιά του Συνδέσμου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]