Η Πρέβεζα γιόρτασε τον Πολιούχο της

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου αλλά και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος εκπροσωπούσε  την  Κυβέρνηση.
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλάμβανε τα εξής:
  • 7:00π.μ. ιερά θεία ακολουθία του όρθου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
  • 9:00π.μ. Θεία Λειτουργία Ἱερουργούντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ.Ανδρέου, συλλειτουργούντων τῶν Σεβ. Μητρ. Κηφισίας, Ἀμαρουσίου & Ὡρωποῦ κ. Κυρίλλου, Ιωαννίνων κ. Μάξιμου καί τοῦ ἐπιχωρίου Μητροπολίτου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε κατά τις 09:5 5π.μ.  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους όπου αποδόθηκαν τιμές αλλά και τον υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές και παρέστη στην θεία λειτουργία.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, με τη φιλαρμονική «Ορφέας» και τη Φιλαρμονική της 8ης Μεραρχίας να προπορεύονται και τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακολουθεί την λιτάνευση από τον Ιερό Ναό με κατεύθυνση την παραλία της Πρέβεζας όπου ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτησε τους πιστούς που είχαν προσέλθει.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την  λιτάνευση της ιερής εικόνας :

Η λιτάνευση της εικόνας μεταφέρθηκε στην παραλία και από εκεί στην αγορά της πόλης και πίσω στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους με ακολουθία πλήθος πιστών. Έξω από τον Ιερό Ναό ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποίησε δηλώσεις τονίζοντας τα εξής: «Ο Πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος, με τον βίο του, αλλά και το μαρτύριό του, μας έχει κληροδοτήσει μια αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας, που είναι κυριολεκτικώς υπαρξιακή για την Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας. Πρόκειται για την παρακαταθήκη η οποία σχετίζεται με την αγάπη προς τον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο. Την αγάπη εκείνη, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία ανθρώπων, ικανή να μας εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης. Αισθήματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Χρόνια πολλά»Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

5:40 μ.μ. θα ψαλεί  Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαραλάμπη, προστάτη και Πολιούχο μας.
7:00 μ.μ., μουσική εκδήλωση προς τιμήν του πολιούχου Πρεβέζης Αγίου Χαραλάμπους στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, στην οποία συμμετέχουν: CHORUS NICOPOLITANUS, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΧΟΡΩΔΙΑ «ἉΡΜΟΝΙΑ», «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ», ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜ. ΩΔΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Φωτορεπορτάζ: Μιχάλης Μίχος – Βασίλης Κούρκουλας//prevezatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]