ΚΑΠΑ Research: Υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης το 61,5%

Αντιφατικά συναισθήματα προκάλεσε στην κοινή γνώμη o συμβιβασμός που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές, για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.
Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνει έρευνα της KAΠΑ RESEARCH για το «Βήμα της Κυριακής», στην οποία περισσότεροι από τους μισούς εκφράζουν θυμό και ανησυχία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 32,5% εκφράζει ανησυχία, το 19% θυμό, το 20% αδιαφορία, το 11,5% ελπίδα και το 14% ανακούφιση, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.
Θέλει πρόωρες εκλογές το 27%
Tο 61,5% τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης από τη σημερινή κυβέρνηση, με το 27% να απαντά υπέρ των πρόωρων εκλογών πριν γίνει αυτό.
Το 40,5% εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στο Eurogroup, έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα και το 17% απαντά «μάλλον αρνητικά, ενώ το 11% εκτιμά ότι είχε θετικό αποτέλεσμα και το 12,5% μάλλον θετικό.
«Απίθανο το Grexit»
Στην ίδια έρευνα φαίνεται πως δεν υπάρχει ανησυχία για το Grexit, καθώς το 70% το θεωρεί λίγο και καθόλου πιθανό, έναντι του 28,5% που το εκτιμά ως πολύ πιθανό και αρκετά πιθανό ενδεχόμενο. Το 64,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής του ευρώ, ενώ το 27% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.
Ακόμη, το 73% απαντά ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης στη φορολογία, με το 20% να έχει την αντίθετη άποψη, ενώ το 59% χαρακτηρίζει λάθος την αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, με το 64,5% έχει την ίδια άποψη για τη μείωση του αφορολόγητου και το 78% για τη μείωση των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]