O Δημάρχος Ιωαννίνων για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δήλωση
Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε δήλωση του αναφορικά με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τονίζει τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων χαιρετίζει την επισημοποίηση, πλέον, της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη συνολικά για  το Πανεπιστήμιο του οποίου ενισχύει τη δυναμική, αλλά και ειδικά για Τμήματα της νέας Σχολής που επιδιώκουν την εξασφάλιση ή τη διεύρυνση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους τους.
Συνδυάζοντας τις δύο ιδιότητες μου, ως Δημάρχου και ως Μηχανικού, αισθάνομαι την ανάγκη να αξιοποιήσω την ευκαιρία, διατυπώνοντας κάποιες σκέψεις που αφορούν στην «επόμενη μέρα».
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, πέτυχε έναν σπουδαίο στόχο για τον οποίο «πάλεψε» επί χρόνια. Πιστεύω ότι μας δίδεται πλέον η δυνατότητα να θέσουμε ένα νέο φιλόδοξο στόχο:
Να εξελίξουμε τη νεοϊδρυθείσα Πολυτεχνική Σχολή, με ειδικότητες που «βλέπουν» στο μέλλον και στην καινοτομία, συνδυάζοντας την εξέλιξη της επιστήμης με την αγορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση των παραδοσιακών ειδικοτήτων της επιστήμης των Μηχανικών.
Υπάρχουν σύγχρονα επιστημονικά πεδία που δεν καλύπτονται σήμερα επαρκώς στη χώρα μας κι αναφέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι υπάρχει στην Ελλάδα μόνο ένα Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων &  Συστημάτων (Παν/μιο Αιγαίου) που συνδυάζει το βιομηχανικό σχεδιασμό και τις νέες τεχνολογίες.
Την ίδια ώρα υπάρχουν αναδυόμενες ανάγκες στην αγορά εργασίας, σε τέτοιου είδους πεδία. Ακόμα και στην περιοχή μας νέοι επιστήμονες παρά τις δυσκολίες «επιχειρούν» στην καινοτομία και την τεχνολογία ή ακόμη με κέντρο τον τόπο μας και «όχημα» τις νέες τεχνολογίες «επιχειρούν» σε παγκόσμιο επίπεδο με χαρακτηριστικότατο  παράδειγμα  τη ΝΙΚΙ του  Δ. Βαρτζιώτη. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για τον τόπο μας αν καταφέρουμε να  συνδυάσουμε εδώ τη σύγχρονη επιστημονικής γνώση με την εργασία.
Σήμερα, με την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, δεν είναι μόνο μια μέρα χαράς για τα Γιάννενα και την Ήπειρο, αλλά μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για νέους προβληματισμούς και νέους στόχους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]