Η ανακοίνωση της NASA που προκάλεσε φρενίτιδα στους αστρολόγους

Το Διαδίκτυο είναι αναστατωμένο τις ημέρες λόγω της «είδησης» ότι η NASA «άλλαξε τα ζώδια και πρόσθεσε ένα νέο» με τους πιστούς της αστρολογίας να δηλώνουν ότι μόλις καταστράφηκαν οι ζωές τους, αφού για πρώτη φορά εδώ και 3.000 χρόνια, επικαιροποιήθηκαν τα αστρολογικά ζώδια.

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στην ίδια θέση στον ουρανό στην οποία βρίσκονταν κάποτε, οπότε τα ζώδια πέφτουν σήμερα έξω κατά ένα μήνα».

Πράγματι, οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα αστρολογικά ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που μόλις ανακοινώθηκε από τη NASA. Αντίθετα, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, παρόλο που οι αστρολόγοι επιμένουν να το αγνοούν.

Για όσους λοιπόν επιμένουν να διαβάζουν τα ωροσκόπια, οι πραγματικές ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο ίσως είναι χρήσιμες:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου
Ιχθύες: 11 Μαρτίου – 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου – 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαΐου – 21 Ιουνίου
Δίδυμοι: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 με 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Η σύγχυση των τελευταίων ημερών, όμως, από το γεγονός ότι η NASA συμπεριέλαβε στη λίστα των αστερισμών το «νέο ζώδιο» του Οφιούχου, το οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη από τους αστρολόγους.

Ο Οφιούχος ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες και Βαβυλώνιους, ωστόσο οι Βαβυλώνιοι επέλεξαν να τον αγνοήσουν επειδή το ημερολόγιό τους είχε 12 μήνες και επομένως χρειάζονταν 12 και όχι 13 ζώδια. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για έναν αστερισμό που καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στον ουρανό, μεγαλύτερο από ό,τι ο Σκορπιός, ενώ ο Ήλιος περνά κάθε χρόνο 18 ολόκληρες μέρες μπροστά από τον Οφιούχο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]