Iωάννινα:Solo Flamenco την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Solo Flamenco

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει
την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 9 μ.μ. την παράσταση Solo Flamenco.

Χορός - Χορογραφίες: Αργυρώ Τσάπου, Σοφία Κιορπέ, Αλεξία Θεοδώρου
Τραγούδι: Yota Baron
Κιθάρα: Παναγιώτης Καρτίμπελης
Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης
Μπαντονεόν: Adrian Barile

H παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Γενική είσοδος:  6€. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 45 λεπτά  χωρίς διάλειμμα.

Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε μουσικές και χορούς αυθεντικού παραδοσιακού flamenco, όπως αυτό υπάρχει και εξελίσσεται σήμερα στην Ανδαλουσία.

Το τρίπτυχο Cante / Baile / Toque ενώνει το τραγούδι, τον χορό και την κιθάρα στην κουλτούρα του φλαμένκο.
Στα Tablaos, που είναι τα cafes που υπάρχουν στην Ισπανία από τα πολύ παλιά χρόνια, µπορεί κανείς να δει από κοντά και να θαυµάσει το µεγαλείο αυτού του µοναδικού χορού.
Στόχος είναι µέσα από αυτό το project να έρθει το κοινό σε άµεση επαφή µε το αυθεντικό φλαμένκο, όπως αυτό υπάρχει και εξελίσσεται σήµερα σε όλη την Ανδαλουσία.

 Το «Solo Flamenco» με χαρά προσκαλεί τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή Ντουραχάνη να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για το camp προσφύγων Ιωαννίνων. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει τρόφιμα, είδη ένδυσης (καθαρά και διπλωμένα σε σακούλες), και φάρμακα.

Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Ίρις, στο Πνευματικό Κέντρο και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ.

Yota Baron
Η Yota Baron ξεκίνησε το τραγούδι φλαμένκο το 2005. Την ίδια χρονιά τραγούδησε για πρώτη φορά στο πλάι της Maria Mortilla Gomez.
 Έκτοτε ξεκίνησε να παρακολουθεί εντατικά μαθήματα στο Jerez de la frontera της Ανδαλουσίας με τους τραγουδιστές: Eva Rubicci, Mercedes Perez, Mati Gomez και
Jose Anillo.
Παρακολούθησε σεμινάρια του Jeromo Segura, βασικού τραγουδιστή του Ballet Eva Yerbabuena, και συνεχίζει μαθήματα μέχρι και σήμερα.
Συνεργάζεται με πολλές ομάδες χορού φλαμένκο, συμμετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα, διδάσκει τεχνική και φλαμένκο τραγούδι και πρόσφατα δημιούργησε τη δική της μπάντα και μαζί της το πρόγραμμα: «A-morerias / Α flamenco - latin project».

Αργυρώ Τσάπου
Η Αργυρώ είναι μια λαμπερή και ταλαντούχα παρουσία στο χώρο του φλαμένκο. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγεται, και πολύ σύντομα μετακόμισε στη Σεβίλλη, όπου έζησε, σπούδασε και εργάστηκε για εννέα χρόνια.
Συνεργάστηκε με καταξιωμένους  καλλιτέχνες και συμμετείχε σε πολυάριθμες παραστάσεις και παραγωγές ως χορεύτρια και χορογράφος στην Ισπανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Αμερική, την Ιαπωνία, την Γερμανία, την Ολλανδία.
Από το 2013 βρίσκεται στην Ελλάδα παραδίδοντας σεμινάρια σε όλη τη χώρα, λαμβάνοντας μέρος σε περιοδείες στο εξωτερικό και προετοιμάζοντας τις επόμενες παραστάσεις που θα παρουσιάσει στην τρέχουσα καλλιτεχνική σεζόν.

Σοφία Κιόρπε
Η Σοφία Κιόρπε είναι εκπαιδεύτρια μουσικής (φλογέρα μπαρόκ, θεωρητικά, μουσικοπαιδαγωγική) και χορού φλαμένκο, μουσικός και χορεύτρια.
Με το φλαμένκο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή στην Ισπανία, έκανε τα πρώτα της βήματα στη Θεσσαλονίκη, στη σχολή του Αντρέα Ασπρομάλλη, και συνέχισε στη Σεβίλλη, όπου έχτισε τη βασική χορευτική της φόρμα και γνώρισε το μουσικό ιδίωμα και την ιδιαίτερη ρυθμική γλώσσα του φλαμένκο.
Μετά από πολλά χρόνια μεταξύ Σεβίλλης και Θεσσαλονίκης, όπου μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους, όπως οι: Torombo Suarez, Juan de los Reyes, Manuela Reyes, Rosario Toledo, Angelita Vargas, Carmen Ledesma, Ursula Lopez, Farruquito, Faraona και πολλούς άλλους σε επίπεδο σεμιναρίων, εγκαταστάθηκε κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδίδει μαθήματα στη σχολή της, La Semilla, μαζί με την Αργυρώ Τσάπου.
Έχει χορέψει σε σκηνές στη Σεβίλλη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει την εκπαίδευση της στην Ισπανία.

Γιάννης Παπαγιαννούλης
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ασχολείται από το 1995 µε τα κρουστά. Από το 1998 µέχρι το 2004 φοίτησε στο Ωδείο «Φ. Νάκας». Παρακολούθησε µαθήµατα παραδοσιακών και λάτιν κρουστών µε τον Π. Κούρτη και σεµινάρια µε σηµαντικούς καλλιτέχνες
όπως οι: Misirli Ahmet, Jose Carrasco, Levent Yildirim, Manuel Muñoz “El Pajaro”.
Συµµετείχε σε συναυλίες και δισκογραφικές δουλειές Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι: Ελένη Βιτάλη, Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Ρακόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα κ.ά.
Από το 2002 µέχρι σήµερα  έχει λάβει µέρος σε παραστάσεις και συναυλίες ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας, Λύκειο Ελληνίδων, Δηµοτικό Ωδείο Λάρισας κ.ά.), λάτιν (Aroma Caribe κ.ά.), έθνικ τζαζ (Σταύρος Λάντσιας Μάκης Αµπλιανίτης, ΙΑΣΙΣ, Κρόταλα κ.ά.) και φλαμένκο (De todas formas, Fuera de…, Ronda al Alba, Flamenco Aire, Proxima Salida, La arachi cali, De palo y madera κ.ά.).
Το 2012 πήρε τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισµό της εταιρίας Schlagwerk για το «Χρυσό Cajon» ανάµεσα σε 98 συµµετοχές. Το 2015 έγινε endorser της εταιρίας πιατινιών DIRIL. Το 2013 δημιούργησε µαζί µε την Ηλέκτρα Χρυσάνθου το Studio flamenco + κρουστών «TACONEO».

Παναγιώτης Καρτίμπελης
Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από
τα 10 του χρόνια. Είναι κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας και κλασικής αρμονίας από τη Μουσική Σχολή Νίκαιας ως μαθητής του Νίκου Σερβίτη. Όντας επίσης μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Ηλίου έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει  σε ευρωπαϊκές και βυζαντινές χορωδίες καθώς και σε διάφορα μουσικά σύνολα.
Η ενασχόληση του με το φλαμένκο άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη.
Συνέχισε με δάσκαλο τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού φλαμένκο ενώ παράλληλα παρακολουθεί εντατικά
μαθήματα τζαζ κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με το Γρηγόρη Ντάνη.
Τους τρέχοντες μήνες παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια στην Ισπανία, στην
Fundacion Christina Heeren με τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar και Javier.

Αλεξία Θεοδώρου
Η Αλεξία Θεοδώρου γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών της σπουδών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, συνέχισε την καλλιτεχνική της εκπαίδευση φοιτώντας για τρία χρόνια και ολοκληρώνοντας το διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο διδασκαλίας λάτιν χορού, Smooth American Brunch.
Μετά την απόκτηση αυτού του πτυχίου, προσλήφθηκε άμεσα από την αναγνωρισμένη
σχολή Danza Fuerte της Θεσσαλονίκης, όπου και εργάστηκε ως καθηγήτρια για έναν χρόνο.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια έζησε στο Buenos Aires, όπου συνέχισε τις σπουδές της
στο φλαμένκο καθώς και στο τάγκο με παγκοσμίου φήμης καθηγητές και ταξίδεψε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής εξερευνώντας την καλλιτεχνική σκηνή της Χιλής, της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας και της Κούβας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών εργάστηκε κυρίως ως χορεύτρια, αλλά και ως καθηγήτρια χορού, μοντέλο και ηθοποιός. Επίσης συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα παραστάσεις σε περιοδείες στην Αργεντινή και την Ιταλία, ως μόνιμο μέλος του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος παραδοσιακής ιταλικής μουσικής Madonna Nera και ως καθηγήτρια τάγκο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής.
Συνεχίζει τις σπουδές τις με την Αργυρώ Τσάπου και τη Σοφία Κιόρπε.


Adrian Barile
Ο Adrian Barile γεννήθηκε στα προάστια του Buenos Aires. Από επτά ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές πάνω στα κρουστά - τύμπανα με τον Luis de la Torre. Από τα 22 του χρόνια ειδικεύτηκε ως μπαντονεονίστας σπουδάζοντας με τους  Nestor Marconi, Walter Castro y Ernesto Molina, ενώ παράλληλα μελετά αρμονία και ενορχήστρωση με τους καθηγητές Diego Squissi, Ramiro Gallo y Jorge Pitari.
Το 2008 έδωσε παραστάσεις σε διεθνή φεστιβάλ τάνγκο στο Buenos Aires και το Rosario με την ορχήστρα «La Furca».
Υπήρξε για δέκα χρόνια πρώτο μπαντονεόν, ενορχηστρωτής και συνθέτης στην ορχήστρα «El Afronte», με την οποία  ηχογράφησε δύο CD, έδωσε αμέτρητες παραστάσεις στην Αργεντινή, έκανε πέντε περιοδείες στην Ευρώπη και μια περιοδεία στη Λατινική Αμερική.
Το 2012 ίδρυσε το κουαρτέτο «Oeste Tango», με το οποίο ηχογράφησε ένα CD, που κυκλοφόρησε το 2016. Επιπλέον, σπούδασε στην εθνική σχολή αργεντίνικης παραδοσιακής μουσικής του Leopoldo Marechal.
Το 2015 συμμετείχε σε ετήσιο εργαστήρι για την κατασκευή μπαντονεόν με δάσκαλο τον κατασκευαστή Oscar Fischer, ο οποίος δημιούργησε και διευθύνει  «Το σπίτι του μπαντονεόν» (La Casa Del Bandoneon), στην Αργεντινή. Από το 2016 ζει στη Θεσσαλονίκη δουλεύοντας κυρίως ως σολίστας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]