Συνδρομητικές ψηφιακές υπηρεσίες και στα ταξίδια τους θέλουν οι Ευρωπαίοι

Ταξίδια, με το ψηφιακό περιεχόμενο ανά χείρας, επιθυμεί μια μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων καταναλωτών. Ειδικά μεταξύ των νέων, η δυνατότητα να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, κάνοντας χρήση των συνδρομητικών διαδικτυακών υπηρεσιών που έχουν στην πατρίδα τους, για να βλέπουν ταινίες, να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή να ακούνε μουσική, είναι εξόχως σημαντική. Για την ακρίβεια, ένας στους τρεις Ευρωπαίους δηλώνει ότι θα ήθελε να μπορεί να ταξιδεύει εντός ΕΕ, κάνοντας χρήση συνδρομητικών υπηρεσιών περιεχομένου μουσικής ή βίντεο με τις ίδιες συνθήκες, όπως και στη χώρα του.Για τους νέους, η δυνατότητα αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική. Οι μισοί από τους Ευρωπαίους πολίτες, ηλικίας 15 έως 39 ετών, έχουν την άποψη ότι η διασυνοριακή φορητότητα και η πρόσβαση στις υπηρεσίες στις οποίες είναι συνδρομητές, όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη είναι σημαντικές.

Συνολικά, το 2016, το 64% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο – όλο και περισσότερο μέσω κινητών συσκευών – για να παίξει ή να κατεβάσει παιχνίδια, εικόνες, να δει ταινίες ή να ακούσει μουσική. Και μάλιστα, το έκαναν όλο και περισσότερο μέσω κινητών συσκευών. Πολλοί από αυτούς, ειδικότερα οι πιο νέοι, θεωρούν ότι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν το ίδιο, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ.
Μάλιστα, το 60% των νέων Ευρωπαίων (15-24 ετών) δηλώνουν ότι η δυνατότητα να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ με το ψηφιακό τους περιεχόμενο είναι ένα σημαντικό κριτήριο με το οποίο θα επέλεγαν πάροχο.  Η εν λόγω τάση αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, από τον Ιούνιο, με την κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μέσω των κινητών συσκευών τους, σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Να σημειωθεί ότι, ήδη, οι καταναλωτικές δαπάνες στις συνδρομητικές υπηρεσίες βίντεο αυξήθηκαν στην ΕΕ κατά 113% ετησίως μεταξύ 2010 και 2014. Ο δε αριθμός των χρηστών κινήθηκε ανοδικά κατά 56% μεταξύ 2014 και 2015.

Το πρόβλημα
Σήμερα, πολλοί Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε online υπηρεσίες περιεχομένου, που έχουν αποκτήσει νόμιμα στη χώρα καταγωγής τους, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ταινίες, σειρές και αθλητικές εκπομπές. Για παράδειγμα, το 50% των Ευρωπαίων, που δοκίμασαν να δουν ζωντανά γεγονότα, όπως ο αθλητισμός, ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές πάνω από το 40% των Ευρωπαίων που έχουν δοκιμάσει, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση.

Αυτήν την κατάσταση φιλοδοξεί να αναστρέψει ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη διασυνοριακή φορητότητα, ο οποίος, εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη – μέλη από τις αρχές του 2018. Στη βασική λογική του, ο Κανονισμός θα επιτρέπει στους καταναλωτές, που έχουν κάνει συνδρομή για να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές, να ακούνε μουσική ή να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις στη χώρα τους, να μπορούν να κάνουν το ίδιο, όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Πηγή: sepe
via iservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]