ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα από τα μπλόκα όλης της χώρας

Σήμερα στις 13.30 στην πλατεία Βάθης το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών, ύστερα από το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Μετά από 22 μερόνυχτα στα μπλόκα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν απάντηση στην προκλητική αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Η κλιμάκωση της πάλης με το σημερινό συλλαλητήριο έρχεται να δώσει απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία έναντι των δίκαιων αγροτικών διεκδικήσεων, η οποία αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο την περασμένη Παρασκευή. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα, μεταφέροντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, που θα είναι μακρύς και με εναλλασσόμενες μορφές πάλης.

Κάλεσμα στο λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να κατέβει στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων μιλώντας την Κυριακή στην ΕΡΤ 1. (Δείτε ΕΔΩ)

Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ και η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να ενώσουν τη φωνή τους με τους μικρομεσαίους αγρότες.

Μαζί τους θα βρεθούν εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα από την Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρα. Στάση εργασίας έχει προκηρυχτεί και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Έφτασαν τα ξημερώματα οι αγρότες από την Κρήτη
Λίγο μετά τις 7 π.μ. έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από το μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου, οι οποίοι ξεκίνησαν από το λιμάνι της Σούδας και του Ηρακλείου αντίστοιχα τη Δευτέρα το βράδυ. 

Στο πόδι σε όλη τη χώρα

Οι αγρότες από όλη τη χώρα ήδη έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για την Αθήνα. Στη Θεσσαλία από νωρίς το πρωί λεωφορεία  περνάνε από τα χωριά στα οποία επιβιβάζονται αγρότες για να κατέβουν στην Αθήνα. 

Οι αγρότες από την Άρτα, από το μπλόκο στον κόμβο Βρυσούλας στη Βόνιτσα, από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου της Αιτωλοακαρνανίας, από το μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, από τα μπλόκα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.... Όλοι είναι καθ οδόν για την Αθήνα. 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Ανθήλης Φθιώτιδας. 

Οι αγρότες από το μπλόκο Αιγίου αναχωρούν με λεωφορεία από το χώρο του μπλόκου που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στα Βενζινάδικα. Kάλεσμα απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». 

Αγρότες από την Αργολίδα έχουν δώσει ραντεβού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Ναυπλίου από όπου θα αναχωρήσουν για Αθήνα στις 9.10 το πρωί και στο σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος στις 9.30. Αγρότες θα αναχωρήσουν και από το μπλόκο στον κόμβο Ινάχου στις 9.45 π.μ.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο θα δώσουν αγρότες από το μπλόκο στο Λατίφι Ηλείας και από τα μπλόκα Μεσσήνης και Χανδρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]