ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα εγκρίνουμε συμφωνία που δεν οδηγεί εκτός Μνημονίων Ενδεχόμενη συμφωνία που δεν θα οδηγεί στην επόμενη ημέρα της Ελλάδος εκτός μνημονίων ..

Ενδεχόμενη συμφωνία που δεν θα οδηγεί στην επόμενη ημέρα της Ελλάδος εκτός μνημονίων δεν θα εγκριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, Πάνος Ρήγας, που εκτίμησε ότι «θα δοθεί λύση και αυτή θα είναι πολιτική.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «το πακέτο που θα συμφωνηθεί θα συμπεριλαμβάνει και αντισταθμιστικά μέτρα, που θα διασφαλίζουν πως δεν θα πληγεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία». Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως άλλο ένα πολιτικό βήμα για να εκφράσει τον διακαή πόθο του να πάρει την εξουσία».
Ο κ. Ρήγας επεσήμανε την κρισιμότητα της συγκυρίας και εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθησή του ότι «θα δοθεί λύση και αυτή θα είναι πολιτική», «μία λύση που θα αφορά στο σύνολο του πακέτου της αξιολόγησης». «Αυτός είναι ο μοναδικός δυνατός τρόπος, γιατί σε όλα τα άλλα επίπεδα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο», ανέφερε, προσθέτοντας: «Εμείς έχουμε υλοποιήσει όλους τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας», κάτι που «το αποδεικνύουν και οι προβλέψεις της έκθεσης της Κομισιόν για την επόμενη περίοδο». «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο θετικά στοιχεία, γιατί έχουμε καταφέρει όχι απλώς να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, αλλά να υπερβούμε και τους στόχους», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει, λοιπόν, το παραμικρό στοιχείο που να δημιουργεί την ανάγκη προνομοθέτησης και μάλιστα χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση».
«Είμαι πεισμένος πως θα αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν θα προκληθεί μία νέα αναταραχή στην Ευρωζώνη. Έχει, άλλωστε, αποδειχτεί πως οι σκληρές πολιτικές λιτότητας προκαλούν την αντίδραση των κοινωνιών και δυστυχώς τις στρέφουν και σε ακροδεξιές λογικές», είπε και εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, «που έχει εργαστεί πολύ σκληρά και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά». «Η ουσία του ζητήματος είναι πως το πακέτο που θα συμφωνηθεί θα συμπεριλαμβάνει και αντισταθμιστικά μέτρα, που θα διασφαλίζουν πως δεν θα πληγεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία», σημείωσε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]