Πόσα χρήματα ξοδεύονται τη γιορτή των ερωτευμένων και πόσες προτάσεις γάμου γίνονται

Ερωτικά μηνύματα και κάρτες, τριαντάφυλλα και λουλούδια, σοκολάτες και γλυκίσματα. Όσοι ασχολούνται με το εμπόριο των παραπάνω ειδών περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου καθώς τα αντικείμενα αυτά έχουν την τιμητική τους.

Δείτε παρακάτω πώς αποτυπώνεται η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου με τη γλώσσα των αριθμών…

145 εκατομμύρια κάρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο ανταλλάσσονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, κάτι που καθιστά τη μέρα τη δεύτερη σε ανταλλαγές καρτών μετά τα Χριστούγεννα.
Το 80% των καρτών αγοράζονται από γυναίκες.
Από την άλλη, βέβαια από όσους αγοράζουν λουλούδια, το 73% είναι άντρες και μόλις το 27% γυναίκες.
Περίπου 1.000 κάρτες στέλνονται κάθε χρόνο ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου στην Βερόνα με παραλήπτη την… Ιουλιέτα. Στην πόλη αυτή της Ιταλίας διαδραματίζεται το κλασικό έργο του Σαίξπηρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.
Μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται κάθε χρόνο ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου 189 εκατ. τριαντάφυλλα!
Στην ίδια χώρα, την ίδια μέρα, οι πωλήσεις σοκολάτας ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια!
Γενικά, οι Αμερικανοί εμφανίζονται ιδιαίτερα γενναιόδωροι την ημέρα του Βαλεντίνου, καθώς κατά μέσο όρο κάθε άνθρωπος στη χώρα ξοδεύει πάνω από 100 δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων σε κοσμήματα.
Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι του Άγιου Βαλεντίνου τα σοκολατάκια με κουτί σε σχήμα καρδιάς. Το πρώτο κουτί με σοκολατάκια για τη συγκεκριμένη μέρα παρουσιάστηκε το 1868 από τον Richard Cadbury.
Πόσα από τα ραντεβού ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου θα καταλήξουν σε γάμο; Μάλλον όχι και τόσα πολλά. Στην Αμερική υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 220.000 προτάσεις γάμου ανήμερα της εορτής, ενώ σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία η συγκεκριμένη μέρα έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη μεταξύ των εορταστικών ημερών που θα επέλεγε κάποιος για να κάνει πρόταση στο έτερον ήμισυ (για την ιστορία πρώτα αναδείχθηκαν τα Χριστούγεννα, ενώ στη δεύτερη θέση η Πρωτοχρονιά). Η ίδια έρευνα έδειξε βέβαια ότι οι περισσότερες γυναίκες θα προτιμούσαν να τους κάνουν πρόταση ανήμερα του Βαλεντίνου…
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]