ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δ. Τζανακόπουλος: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, καμία διάσταση μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου

Για «πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη» μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευκλ. Τσακαλώτου, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8», απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ περί διάστασης απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρύβεται.
«Η αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό καλά θα κάνει η ΝΔ να το αναγνωρίσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι είναι παράλογη -και στερείται πολιτικής και οικονομικής λογικής- η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν (την αβεβαιότητα) τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ.  «Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατό, ώστε να κλείσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» σημείωσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης». «Αυτό είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε και πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το επόμενο διάστημα», τόνισε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα περί διάστασης απόψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «μεταξύ Τσίπρα - Τσακαλώτου υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων».
Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ερμήνευσε χθες ως διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, τον καβγά που είχε ο δεύτερος με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν δεν του έδωσε τον λόγο για να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]