"Μια φλόγα... στη Σκοτεινούπολη"

Οι ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου δρόμου «ΠΛΑΓΓΟΝΕΣ» και «ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣεξι» σε συνεργασία με το θέατρο act παρουσιάζουν για πρώτη φορά την παράσταση:

«Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη»

Από την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου (05/03/17) και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65) έως τις 9 Απριλίου.

Μια καινούργια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο πρωτότυπο παραμύθι της Μαρίας Βάρσου με ξεχωριστές κούκλες και κατασκευές ειδικά φτιαγμένες για την παράσταση κι ένα μοναδικό διαστημικό σκηνικό. Ένα συγκινητικό παραμύθι που θα πάρει μαζί της μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι σε μια ξεχωριστή πόλη κάπου στον πλανήτη Γη, αλλά και σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, εκεί που οι αρχαίοι μύθοι για τον Άρη, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Δία και τον Ποσειδώνα μπλέκονται με την επιστήμη της αστρονομίας και η κουκλοθεατρική μαγεία ενώνεται με τη ζωντανή αφήγηση.

Περίληψη έργου:

Ο μικρός Καλλίστρατος, κάτοικος Σκοτεινούπολης, ανακαλύπτει μια σημαντική πληροφορία για όλους τους κατοίκους της Σκοτεινούπολης ανάμεσα στους οποίους είναι και η μικρή του αδερφή Νεφέλη. Στην προσπάθειά του να τους σώσει, με τη βοήθεια του καινούργιου του τετράποδου φίλου Ζορό, θα οδηγηθεί σε ένα απρόσμενο ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Μια φανταστική ιστορία ενός παιδιού που θα μάθει να νιώθει, να σκέφτεται, να περιμένει, να αποφασίζει, να διαλέγει, να παίζει και να ταξιδεύει, με αρωγούς έναν αφηγητή, μια κουκλοπαίχτρια και ένα τρελό επιστήμονα.



Το κουκλοθεατρικό σκηνικό της παράστασης περιλαμβάνει αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος (διαμέτρου 5 μέτρων) το οποίο  θα κινείται ζωντανά μέσω ενός συστήματος τροχαλιών με ανθρώπινη κίνηση, με ζωντανή αφήγηση, κουκλοθέατρο και επιστημονικές πληροφορίες για τους πλανήτες, με παραπάνω από δέκα πρωτότυπα κατασκευασμένες θεατρικές κούκλες αλλά και με πρωτότυπη μουσική και ειδικά σχεδιασμένους φωτισμούς!

Ένα μοναδικό κουκλοθεατρικό θέαμα για όλη την οικογένεια για πρώτη φορά στην Πάτρα.



Συντελεστές:

Κείμενο-Πρωτότυπη Ιστορία: Μαρία Βάρσου

Κατασκευές, Κούκλες: Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Κωσταντής Μιζάρας

Κοστούμια: Μαρία Βάρσου

Ειδικές Κατασκευές-Πλανητικό Σύστημα: Θέμης Ιωσηφίδης

Χρωματισμός Πλανητών: Βασιλική Καραλή

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωσταντής Μιζάρας

Μουσική: Νίκος Μπάρδης

Φωτογραφίες: Φίλιππος Μπράμης

Σχεδιασμός εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας - Studio Ampersand

Παίζουν: Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Κωσταντής Μιζάρας

«Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη»

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65) έως 9 Απριλίου.

Πρώτη παράσταση: Κυριακή 5 Μαρτίου

Γενική είσοδος: 7€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263



ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

Πελοπόννησος, pelop.gr , thebest.gr, Τέταρτο, newsplus.gr, άρωμα FM, all4fun.gr, happyweek.gr tipografeio.gr, presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Tag, Δίηχο, tempo24, Επιλογή Γνώσης, Disco Room, Cafe Cinema, Συνδετήρας, infactmagazine.gr, pelopolitismos.wordpress.com.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ:

GALAXY CITY CENTER HOTEL, NoiseBoxStudio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]