Καιρός: Αλκυονίδες τέλος - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνι

Νέα πτώση της θερμοκρασίας, με χιόνι, βροχές και ανέμους έως 8 μποφόρ, περιλαμβάνει το μενού του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ την εβδομάδα που έρχεται.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, την Μακεδονία και την Θράκη, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και στα νησιά του Ιονίου, την Αττική και την Δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα αναμένονται παροδικές βροχές - χιονόνερο στα Ανατολικά Ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Μακεδονία και τη Θράκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, έντασης 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου,  την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τη  Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα βροχοπτώσεων κατά τόπους και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά  αυτών των περιοχών . Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από -3 βαθμούς στα ορεινά της Ηπείρου μέχρι 8 βαθμούς στην Δυτική Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις και χιονόνερο στα ορεινά και ημιορεινά .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοανατολικοί 5 με 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν ως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και βορειοανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την  Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στο Αιγαίοι θα φυσάει Τραμουντάνα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του  Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα φυσάει Τραμουντάνα 6 με 8 Μποφόρ. Η Θερμοκρασία: από 9 έως  13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενείς βροχοπτώσεις και χιόνι στα ορεινά του νομού αναμένονται για την Αττική τη Δευτέρα.  Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 7 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού 2-3 βαθμοί χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και χιονόνερο στα ορεινά του Νομού. Άνεμοι ανατολικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 7  βαθμοί Κελσίου.
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]