Ένα εκατομμύριο Αμερικανοί βγάζουν εισιτήριο για Ελλάδα

Επιτυχές άνοιγμα στις ΗΠΑ από την Έλ.Κουντουρά - Το δολάριο στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό

To 2016 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 52% περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυξημένες θα είναι οι αφίξεις και φέτος.
Το «αμερικανικό όνειρο» εύχεται να ζήσει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, καθώς περιμένει οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο επισκέπτες, και κυρίως προσδοκά μεγάλη άνοδο των εσόδων (άνω του 1 δισ. ευρώ). Εξάλλου το δείγμα γραφής από τις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα θετικό το 2016, καθώς ο αριθμός των απευθείας αφίξεων αυξήθηκε κατά 52% ξεπερνώντας τους 156.000 επισκέπτες, ενώ η άνοδος στις εισπράξεις ήταν 15% σε σχέση με το 2014 (περίπου 750 εκατ. ευρώ)

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα είναι ότι φέτος θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates. Μάλιστα η τελευταία θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Ν. Υόρκη με καθημερινά δρομολόγια, όλο τον χρόνο.

Επιπλέον, Delta, British Airways και Air France  διατηρούν ενεργές και τις πτήσεις τους με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Κως, η Ρόδο, η Μύκονος, η Σαντορίνη ή τα Χανιά. Σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας-ΗΠΑ συνολικά άγγιξε τις 800.000 επιβάτες την περασμένη τουριστική περίοδο (2016).

Για το 2017 μάλιστα που έχουν ενταχθεί ήδη και νέες απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα από ΗΠΑ, με τελευταίες προσθήκες εκείνες της αμερικανικής Jet Blue και της αραβικής Emirates (πτήση Dubai-Athens-NY καθημερινά και όλο τον χρόνο), όλα δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση από ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο επισκέπτες !

Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι πολύ σημαντικοί για τον ελληνικό τουρισμό - σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού - διότι δαπανούν κατά μέσο όρο περισσότερο από τους Ευρωπαίους όταν επισκέπτονται την χώρα μας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι γενικά οι "εκτός Σέγκεν" τουρίστες δαπανούν περισσότερα κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και οι Αμερικάνοι επισκέπτες εκτός των άλλων είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ (high end τουρισμός).

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος την τελευταία διετία των Αμερικανών τουριστών σχετίζεται και με την πτώση της ισοτιμίας Ευρώ-Δολαρίου προς όφελος του αμερικανικού νομίσματος. Τάση που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το Υπουργείου Τουρισμού έχει βαλθεί να εκμεταλλευτεί η Έλενα Κουντουρά. Καθώς, μακροπρόθεσμα όσο συνεχίζεται η κάμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου το τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ θα αυξάνεται εκθετικά.

Με αυτό ως γνώμονα άλλωστε επανέφερε η κυρία Κουντουρά από το 2015 από κοινού με οργανώσεις της ομογένειας τις απευθείας πτήσεις Αθήνας-ΝΥ μετά από πολλά χρονιά απουσίας και φέτος ανέβασε τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν απευθείας πτήσεις στις πέντε από τρεις το 2016. Ενώ, με τις τακτές επισκέψεις της στις ΗΠΑ έχει "ανοίξει" το ενδιαφέρον περισσότερων Αμερικανών tour operators για την Ελλάδα, κερδίζοντας έτσι το χαμένο έδαφος της τριετίας 2012-2014, όπου υπήρξε δραματική πτώση των Αμερικανών τουριστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]