Δείτε τι σημαίνει Ελληνας στρατιωτικός και τι είναι η οικογένειά του

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

Δηλώσεις σας στην Βουλή των Ελλήνων Σχετικά με Συντάξεις Οικογενειών Στρατιωτικών

                  Κύριε Υπουργέ,

                  Με απογοήτευση παρακολουθήσαμε την ομιλία σας στην Βουλή την 3 Φεβ 2017 oπου  αναφέρατε ότι δεν θα αλλάξει τίποτε στον Νόμο που  πρόσφατα  ψήφισε η Κυβέρνηση  και σταματά την χορήγηση συντάξεων που λαμβάνουν οι σύζυγοι όσων συναδέλφων έχουν φύγει από την ζωή  και έχουν την ατυχία να είναι κάτω των 55 ετών. Προφανώς προβήκατε στις δηλώσεις αυτές χωρίς να γνωρίζεται τι σημαίνει Έλληνας Στρατιωτικός και κυρίως οικογένεια Στρατιωτικού.
                  Κατόπιν των παραπάνω δηλώσεών σας στην Βουλή και προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σας παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
                Γνωρίζετε ότι ο Έλληνας Στρατιωτικός μπαίνει στην ροή των μεταθέσεων κάθε 2  χρόνια μαζί με την οικογένειά του;
Σε ηλικία 18 ετών φεύγουμε από την οικογένεια μας και όπου γης και πατρίς. Οι περισσότεροι από εμάς δημιουργούμε οικογένεια σε πολύ μικρή ηλικία με τις περισσότερες συζύγους να επιλέγουν να μας ακολουθήσουν, με τίμημα την μη εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα λόγο των συχνών μεταθέσεων και να μην επιλέγονται από εργοδότες με αποτέλεσμα να μένουν άνεργες. Ποιος νομίζετε θα δώσει εργασία στην σύζυγο μας; Νομίζετε ότι οι δικές μας σύζυγοι δεν θέλουν να δουλέψουν και να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό;
                Γνωρίζετε ότι εργαζόμαστε πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια εργασίας που το Υπουργείο σας εχει ορίσει;
Γνωρίζετε ότι οι σύζυγοι μας είναι ηρωίδες αφού σχεδόν μόνες τους μεγαλώνουν τις οικογένειές τους; Και σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι περήφανες για αυτό…
                Γνωρίζετε ότι πρόσφατα με τον Ασφαλιστικό νόμο που εσεις φέρατε και πρόσφατα η Κυβερνηση  ψηφισε στην Βουλή  δημιουργήθηκαν  νεες μεγαλες μειώσεις στις συντάξεις των Στρατιωτικών;
               Οι Έλληνες Στρατιωτικοί κ. Υπουργέ διαλέξανε τον δύσκολο δρόμο του λειτουργήματος του Στρατιωτικού ξέροντας ότι θα χρειαστεί να θυσιάσουν όχι μόνο την προσωπική τους και οικογενειακή τους ζωή αλλά και την ίδια την ζωή τους και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και σας το διαβεβαιώνουμε όλοι εμείς οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί. Περιμένουμε όμως από την Πολιτεία τουλάχιστον να προστατέψει αυτό που κρατάει σε συνοχή την κοινωνία μας και λέγεται «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».
./.

-2-

Στρατιωτικός κ. Υπουργέ, είναι αυτός που χθες σε καιρό ειρήνης σκοτώθηκε κάνοντας εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης. Είναι αυτός που οι πολίτες πληρώνουν και γι αυτό τους δίνει σε αντάλλαγμα τα καλύτερά του χρόνια ,ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Ο Στρατιωτικός από μικρή ηλικία μαθαίνει να είναι μάνα, πατέρας , γιός , κόρη , αδελφός και αδελφή των συμπατριωτών μας, είναι με λίγα λόγια η οικογένειά του είναι η οικογένειά σου. Αντιμετωπίστε με ανθρωπιά τα προβλήματά του και αυτός είναι μαθημένος να ανταποδίδει με κόπο και θυσίες"
              Κλείνοντας κύριε Υπουργέ σας γνωρίζουμε ότι σαφώς  οι Ελληνες Στρατιωτικοί  δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση από την Πολιτεία, ζητούν όμως δικαιοσύνη και προστασία του  θεσμού της οικογένειας όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα που και εσείς ορκιστήκατε να τηρείτε.                
             Οι Βουλευτές Ηπείρου παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.
            Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]