Περιοδεία Μητσοτάκη στον Πειραιά - «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις

Εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Μόλις επισκέφθηκα το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεια Δημ. Θεάτρου. Ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τον Πειραιά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώσει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο.
Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το βιομηχανικό - επιχειρηματικό πάρκο του Σχιστού, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που, όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου.
Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δισ. δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.
Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει. Όπως είπε θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του επισκεπτόμενος την κεντρική αγορά του Κορυδαλλού όπου και έχει επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες. Από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του με στόχο να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]