Παραμένουν αποστεωμένα τα μοντέλα στις πασαρέλες

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ακούσει για τα ανορεξικά μοντέλα, όπως πολλές φορές και η βιομηχανία της μόδας έχει δεσμευθεί να θέσει τέλος στα περιστατικά ανορεξίας.
Μόλις πριν δύο χρόνια η γαλλική Βουλή ενέκρινε την απαγόρευση υπερβολικά λεπτών μοντέλων στο χώρο της μόδας, μια κίνηση που εντάσσεται στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανορεξίας. Σύμφωνα με το νόμο, τα μοντέλα θα έρπρεπε να έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβάλλονταν πρόστιμα σε μάνατζερ και οίκους μόδας που θα προσλάμβαναν πολύ λεπτά μοντέλα.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη δέσμευση μάλλον γρήγορα ξεθώριασε, καθώς πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι τα νεαρά μοντέλα δέχονται πολύ συχνά πιέσεις να χάσουν βάρος, γεγονός που τις οδηγεί σε ανορθόδοξες μεθόδους ελέγχου του βάρους τους.
Η μελέτη είναι η πιο μεγάλη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για να διαπιστώσει τις διατροφικές διαταραχές μεταξύ των επαγγελματιών μοντέλων και ειδικότερα για να εξετάσει τα ποσοστά συγκεκριμένων ανθυγιεινών μεθόδων ελέγχου του βάρους τους.
Η πολιτική της επιβολής ενός ορίου του ΔΜΣ κάτω από το οποίο, δεν θα γίνονταν δεκτά τα μοντέλα στους πασαρέλες, θεωρήθηκε από τα ίδια τα μοντέλα ως μέτρο που δεν πέτυχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
«Η αμερικανική βιομηχανία μόδας έχει πλέον την ευκαιρία να δράσει όπως η Γαλλία, το Ισραήλ, το Μιλάνο και τη Μαδρίτη, όπου έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της προστασίας της υγείας των μοντέλων. Τα ευρήματα της μελέτης μας βοηθούν στο να πέσει φως στις εργασιακές συνθήκες που αυτά τα νεαρά μοντέλα αντιμετωπίζουν και να προσφέρουν ιδέες για το πώς να βελτιώσουμε τα πράγματα», τόνισε η επικεφαλής της μελέτης Δρ Rachel Rodgers, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Eating Disorders. "Κάθε μοντέλο αξίζει υγιεινές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας - αυτές αντικατοπρίζονται στις εικόνες που βλέπουν οι νέοι άνθρωποι. Το να περιοσίσουμε αυτά τα φαινόμενα, θα δημιουργήσει ένα πιο υγιές περιβάλλον για όλους μας".
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]