Νέα συνεδρίαση στο ΥΠΕΞ Αλβανίας για το σχέδιο νόμου «Περί Μειονοτήτων»

Νέα συνεδρίαση στο ΥΠΕΞ Αλβανίας για το σχέδιο νόμου «Περί Μειονοτήτων»

-Mε το νέο νόμο οι μειονότητες θα χαίρουν όλα τα δικαιώματά τους σε όλη την επικράτεια και πλέον δε θα υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται ο όρος «μειονοτική περιοχή», αλλά «μειονοτικός δήμος».



Η Διυπουργική Επιτροπή και εκείνη των Μειονοτήτων σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνεδρίασε επίσημα για τέταρτη φορά στις 08/02/2017 στο ΥΠ.ΕΞ της Αλβανίας για να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων και με τους εμπειρογνώμονες για το σχέδιο νόμου «Περί Μειονοτήτων.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αλβανίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αλβανική Κυβέρνηση για την σύνταξη αυτού του νόμου και επανέλαβε το γνωστό, ότι έχουμε «θετική» κληρονομιά στη χώρα σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των αναγνωρισμένων μειονοτήτων στην Αλβανία στον τομέα της παιδείας, της μητρικής γλώσσας, της ελεύθερης έκφρασης της εθνικότητας, της ελεύθερης χρήσης των συμβόλων και πινακίδων στη μητρική κ.α. Τόνισε ότι με το νέο νόμο οι μειονότητες θα χαίρουν όλα τα δικαιώματά τους σε όλη την επικράτεια και πλέον δε θα υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται ο όρος «μειονοτική περιοχή», αλλά «μειονοτικός δήμος».

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν ώστε στα ευαίσθητα θέματα της παιδείας, της γλώσσας, του πολιτισμού και του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού, τα δικαιώματα των μειονοτήτων να αποτυπώνονται με σαφήνεια στον υπό κατάρτιση νόμο, ενώ για το θέμα της θρησκείας επισήμαναν ότι παραμένει ακόμα ένα ανοιχτό θέμα προς συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]