ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για το χθεσινό Δημ.Συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων η Δημοτική Αρχή ήρθε να πανηγυρίσει για το γεγονός ότι φορτώνει τόσο πολύ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα νοικοκυριά και τα μαγαζιά με τα ανταποδοτικά τέλη,  που έχει 2 εκατομμύρια πλεόνασμα.
Αν ήθελε να «επιστρέψει έργα» στα λαϊκά νοικοκυριά όπως έλεγε εχθές, τότε να υλοποιούσε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά και στα μικρομάγαζα, και για πάγωμα των ανταποδοτικών τελών στους λογαριασμούς των ανέργων για όλο τον καιρό της ανεργίας. Φέρει ευθύνες για τους τεράστιους λογαριασμούς που έρχονται στα σπίτια και τα μικρομάγαζα, για τις οφειλές που συσσωρεύονται και καταλήγουν σε διακοπές ρεύματος.
Το πιο νεωτεριστικό έργο που «επέστρεψε στην πόλη» η Δημοτική Αρχή ήταν η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων άλλων 2 Δημοτικών Ενοτήτων, του Περάματος και της Ανατολής. Οι δηλώσεις του Δημάρχου –ειδικά στη χθεσινή συνεδρίαση- για προστασία του δημοσίου χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων, μόνο ως προσβολή στη νοημοσύνη των Γιαννιωτών μπορούν να χαρακτηρισθούν. Την ίδια ώρα, η στάση του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας, που απέδωσε την ιδιωτικοποίηση στην επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργατών, απέδειξε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, όπως και η προηγούμενη, έχει ταξικό μίσος απέναντι στους εργάτες που τους αφήνει απλήρωτους. Εχθρεύεται κάθε μορφή κινητοποίησης κάνουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Αφού προχώρησε στην πρόσληψη 15 νέων συμβασιούχων για να καλύψει τις θέσεις των εργατών που βρίσκονται σε επίσχεση, εχθές προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να δικαιολογήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ευθύνες φέρουν και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ομόφωνα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού κι αντί να μπουν στην ουσία, δηλαδή στους τεράστιους  λογαριασμούς και στην ιδιωτικοποίηση, έψαχναν που θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου.
Στην χθεσινή συνεδρίαση, αποκαλύφθηκε επίσης τι κρύβεται πίσω από αυτό που η Δημοτική Αρχή θέλει να αποκαλεί «κοινωνικό πρόσωπο» του Δήμου. Στην εισήγηση της ΔΕΥΑΙ για την παράταση της περιόδου διακανονισμών, ωμά και απροκάλυπτα αναφέρεται ότι το επόμενο διάστημα «η ΔΕΥΑΙ θα προβεί σε ομαδικές διακοπές νερού και προβλέπουμε αυξημένη προσέλευση αλλά και ζήτηση για διακανονισμό οφειλών». Σε μία πρόταση, η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι τα δήθεν «κοινωνικά τιμολόγια» και οι δήθεν «φιλικοί διακανονισμοί» είναι το προσωπείο που κρύβει τις μαζικές διακοπές νερού σε άνεργους και απλήρωτους εργάτες, σε μαγαζάτορες που δεν βλέπουν πελάτες μέρες ολόκληρες, σε χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν τις οικογένειές τους και των άνεργων παιδιών τους με μια σύνταξη. Καλούμε τους Γιαννιώτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, και οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, θα παραμείνουν στο πλευρό του λαού, να παλεύουν ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση, να παλεύουν για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, για κατάργηση της ανταποδοτικής δράσης των Δήμων. Θα συνεχίζουν να βρίσκονται ενάντια σε κάθε απόφαση για διακοπή νερού και ρεύματος, να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια άλλη κοινωνία που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Γιάννενα 24 Φλεβάρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]