Τουρισμός: Απόβαση Ισραηλινών επενδυτών στην Ελλάδα

Η αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί οδηγό για την προσέλκυση επενδύσεων από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου, Σάμπι Μιωνή. "Η Ελλάδα έχει 600.000 Ισραηλινούς τουρίστες τον χρόνο, μιας που οι Ισραηλινοί λατρεύουν την Ελλάδα, τη μουσική της, τους ανθρώπους της και το φαγητό της. Πέραν όμως του τουρισμού, οι εμπορικές συναλλαγές παραμένουν στάσιμες, σε χαμηλά θα έλεγα επίπεδα, εδώ και πολλά χρόνια. Σκοπός του επιμελητηρίου είναι να βοηθήσει ισραηλινές εταιρείες να καταλάβουν καλύτερα πως πρέπει να κινηθούν προκειμένου να αναπτύξουν συνεργασίες με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες."

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς 1 στους 10 Ισραηλινούς επισκέπτονται την χώρας μας για διακοπές κάθε χρόνο ! Τα τρία τελευταία χρόνια πάνω από 1,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσ/ικη καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις, με τους μισούς (600.000) να επισκέπτονται την χώρα μας εντός του 2016 !

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ η αύξηση του αριθμού των ισραηλινών επισκεπτών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του σέκελ (νόμισμα του Ισραήλ), η οποία επέτρεψε την αύξηση της ζήτησης προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΤ από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού και 350 tour operators από το Ισραήλ να διαμορφώσουν στοχευμένα προγράμματα που να καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ισραηλινών για ειδικές μορφές τουρισμού όλον τον χρόνο.
Επιπλέον, από το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνουν ότι η Ελλάδα για τους Ισραηλινούς αποτελεί το μόνο προορισμό με εγγύτητα στην χώρα τους που τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί το 2017, καθώς η αρμόδια Υπουργός, Έλενα Κουντουρά, πραγματοποιεί επίσκεψη από χθες στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM στο Τελ Αβίβ 6-9 Φεβρουαρίου, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται το Ισραήλ και ήδη οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μία τάση ανόδου των Ισραηλινών για το 2017 άνω του 20%.

Ενδεικτική μάλιστα των προοπτικών που αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ είναι η απόφαση του Ιταλικού κολοσσού των αερομεταφορών, Alitalia, να δρομολογήσει νέα καθημερινή απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβιβ. Η Alitalia θα είναι η 6η αεροπορική εταιρεία που συνδέει τις δύο χώρες μετά τις Aegean, El Al, Arkia, TUS και Israir.

Από τη μεριά του ο κύριος Μιωνής τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του το αυξημένο ενδιαφέρον Ισραηλινών επενδυτών για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό. "Γνωρίζω ότι ισραηλινές εταιρίες ψάχνουν να αγοράσουν ξενοδοχεία στην Ελλάδα και μερικές το έχουν ήδη κάνει. Επίσης, εκατοντάδες Ισραηλινοί έχουν αγοράσει σπίτια στην Ελλάδα και όχι μόνο τουριστικά ακίνητα, αλλά και ακίνητα για επένδυση. Οι Ισραηλινοί λατρεύουν την Ελλάδα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια, πολλές χιλιάδες Ισραηλινοί θα αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα που είναι κιόλας ο βασικός τουριστικός προορισμός τους. Στους Ισραηλινούς το real estate στην Ελλάδα φαίνεται πολύ φθηνό. Στο Τελ Αβίβ είναι δύσκολο να βρει κανείς διαμέρισμα με λιγότερο από 8.000 ευρώ το τετραγωνικό. Πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί θα επενδύσουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια σε διαμερίσματα και σπίτια στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους, επενδύουν σε μικρά ακίνητα, μέχρι 250,000 ευρώ, αλλά το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, γνωρίζω ότι τουλάχιστον οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, αναζητούν ξενοδοχεία στους τουριστικούς προορισμούς. Έχουν μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση σε ξενοδοχεία που μπορούν να μετατραπούν σε all inclusive, κάτι που είναι πολύ διαδεδομένο στο Ισραήλ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]