Ιωάννινα: Λατινοαμερικάνικος Κινηματογράφος -Αφιέρωμα Απο Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Ο Λατινοαμερικάνικος κινηματογράφος θα μας συντροφεύσει τον Φλεβαρη , με όμορφες ταινίες στο ζεστό χώρο μας.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ


Εξαίρετη αργεντινή ταινία, Όσκαρ καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ για το 2010, που αξίζει την προσοχή του κοινού.
Η ταινία τέρπει, φοβίζει και προκαλεί με την ίντριγκα, την πλοκή και δράση της που κινείται σε πολλαπλά επίπεδα και σε δύο χρόνους, με σημείο εκκίνησης της αφήγησης την εκ νέου διερεύνηση δύο πολύ συμβατικών στοιχείων του σεναρίου: Του έρωτα και του εγκλήματος.

Ο Μπενχαμίν Εσποζίτο , πρώην ντεντέκτιβ , θέλει να συγγράψει το πρώτο του βιβλίο με θέμα την υπόθεση βιασμού και ωμής δολοφονίας μια νεαρής κοπέλας στο Μπουένος Άϊρες 25 χρόνια πριν, το 1974, υπόθεση που τη διερεύνηση και  εξιχνίασή της είχε τότε ο ίδιος αναλάβει με μια συνάδελφό του, την Ιρένε. Οι διασυνδέσεις  του βασικού υπόπτου με το παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες στέκονται εμπόδιο στο έργο τους, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστούν  ν’ αρχειοθετήσουν  την υπόθεση .

Το κλίμα του φίλμ αντικατοπτρίζει την κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα στην Αργεντινή την δεκαετία του ’70, των αμερικανοκίνητων κύρια πραξικοπημάτων , του «βρώμικου πολέμου» και των εκατοντάδων χιλιάδων «εξαφανισμένων», των δολοφονημένων μετά από τρομερά βασανιστήρια.
Βραβεύτηκε με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας  το 2010 εκπροσωπώντας την Αργεντινή, 13 βραβεία Premio Sur  Ακαδημίας κιν/φου της Αργεντινής, 2 βραβεία Γκόγια το 2010.

"Το Μυστικό Στα Μάτια Της" στην Αργεντινή έμεινε στο Νο1 του Box Office για τρεις μήνες, την είδαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια θεατές και τα συνολικά της έσοδα, που ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια, την φέρνουν στην πρώτη θέση με τη λίστα των πιο επιτυχημένων ταινιών στην ιστορία της Αργεντινής. Στην Ισπανία έχει επίσης γνωρίσει πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με περισσότερα από ένα εκατομμύριο εισιτήρια στα ταμεία

https://youtu.be/l0qlYrybSvs

                επόμενες προβολές


·         ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ  12 ΔΕΥΤΕΡΑ 13 /02)

·         Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ  19 ΔΕΥΤΕΡΑ 20 /02)

·         0 ΑΔΕΡΦΟΣ  (ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΥΤΕΡΑ 27 02)


Προβολές: Κυριακή 5/2 & Δευτέρα 6/2 8:30μ.μ
Τηλ. επικοινωνιας6945377240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]