ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Διαλέξεις Με Θέμα :"Σάτιρα, Λογοτεχνία Και Κοινωνία Όψεις Μιας Σοβαρής Σχέσης"

Το Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν, για δεύτερη χρονιά τη σειρά διαλέξεων για το ευρύ κοινό,  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
Θέμα
Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20.30
Θανάσης Ευσταθίου (Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου)
Πολιτικός λόγος και  σάτιρα στην Αθήνα του 4ου π.Χ. αιώνα.
Ο Θανάσης Ευσταθίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου του ιδίου Τμήματος. Έλαβε το πτυχίο Φιλολογίας (ειδίκευση Κλασικής Φιλολογίας) και ακολούθως μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισε με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην κλασική ρητορεία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Διδάσκει αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλολογία εκτός από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας, μεταπτυχιακός κύκλος), ενώ συνεργάζεται ερευνητικά με το Πανεπιστήμιο ELTE της Βουδαπέστης, το Royal Holloway College, University of London (ως εταίρος του Centre for Oratory and Rhetoric).
Διετέλεσε Επισκέπτης ερευνητής στο University College London 2009-2010 και στο Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών Μ. Βρετανίας (καλοκαίρι του 2010), ενώ εκλέχθηκε εταίρος του Corpus Christi College (Oxford) για το 2014.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη θεωρία της ρητορικής και στη ρητορεία της κλασικής περιόδου, στην πολιτική και ιδιαίτερα στους θεσμούς της δημοκρατίας της κλασικής Αθήνας, το αττικό δίκαιο, την ιστοριογραφία, τη γλώσσα της αττικής περιόδου, την παπυρολογία και την παλαιογραφία, την εκδοτική των κειμένων. Εξέδωσε μονογραφίες για τη Βυζαντινή Ρητορεία και τον Διόδωρο Σικελιώτη, επιστημονικά άρθρα και μεταφράσεις, ενώ πρόσφατα επιμελήθηκε με τη συνεργασία της Ιωάννας Καραμάνου  ένα διεθνή συλλογικό τόμο για την πρόσληψη του Ομήρου (εκδόσεις De Gruyter, στη σειρά Trends in Classics).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]