«Ναι» της Αθήνας σε πρόσθετα μέτρα - Επιστρέφουν οι θεσμοί

Σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και εκπροσώπων των θεσμών, για την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων από το 2019. Τα τεχνικά κλιμάκια, αναμένεται να επιστρέψουν αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Οπως μεταδίδει το skai.gr και σύμφωνα  με δύο αξιωματούχους, η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες.Μάλιστα, Έλληνας αξιωματούχος υπογραμμίζει πως η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον «απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Όποια μέτρα νομοθετήσει η Ελλαδα θα νομοθετήσει άλλα τόσα και αντισταθμιστικά, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Η έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι, ευρωπαϊκή πηγή είχε αναφέρει στην «Κ» ότι, το σενάριο να προκύψει στη σημερινή συνεδρίαση ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα θεωρείται αρκετά πιθανό.



Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]