ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Θερμό καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα σε σχολεία της πόλης

Ένα θερμό καλωσόρισμα είχε ετοιμάσει χθες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ και η Ένωση Γονέων, στα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να πηγαίνουν στα σχολεία της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της δύναμής του, τα οποία ανταποκρίθηκαν δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.
Στα παιδιά δόθηκαν δώρα, και γλυκά για το καλωσόρισμα και στάλθηκε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αραβικά.
Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του Εργατικού κέντρου: Είμαστε εδώ σήμερα για να καλωσορίσουμε τα προσφυγόπουλα, να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στα παιδάκια και στις οικογένειές τους. Να αναδείξουμε τις αιτίες που οδηγούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μακριά από την πατρίδα τους.
Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των πολέμων που κάνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Συρία – Μ. Ανατολή και σε άλλες χώρες προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Το προσφυγικό δεν είναι ξεκομμένο από τη βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού ούτε από την αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα του πολέμου, της προσφυγιάς και της καθημερινής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων της χώρας μας αλλά και κάθε άλλης χώρας έχει για όλους τους εργάτες την ίδια αιτία το καπιταλιστικό σύστημα και φυσικά την ίδια λύση, που είναι ο αγώνας όλων των εργατών της χώρας μας αλλά και διεθνώς για την κατάργησή του. Μόνον έτσι θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και  το πρόβλημα της προσφυγιάς.
Το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι προσωρινό. Θα έχει και συνέχεια. Όλα δείχνουν ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος της επέκτασης του Ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή των Βαλκανίων και με την εμπλοκή της χώρας μας.
Αυτό δείχνει η ένταση στις σχέσεις της Αστικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας με την Τουρκία να αμφισβητεί προκλητικά τα θαλάσσια σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  τη θέση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες.
Μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο Ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων με στρατιωτικές βάσεις με παραχωρήσεις λιμανιών και του Ελληνικού εναέριου χώρου με την υπογραφή τους στις αποφάσεις ΝΑΤΟ.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο.
Απαιτούμε:
- Καμία συμμετοχή της χώρας και στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.
- Το εργατικό – λαϊκό κίνημα να μπει εμπόδιο στα πολεμικά σχέδια των Ιμπεριαλιστών.
- Να δυναμώσουμε το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές απόψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Μέτωπο στην εγκληματική – φασιστική οργάνωση Χ.Α. που προσπαθεί να ρίξει το δηλητήριο της με διάφορα ψευτοεπιχειρήματα.
«Μιλάνε δήθεν για κινδύνους υγείας» από έλλειψη εμβολιασμών, την ίδια στιγμή που είναι πολλά τα Ελληνόπουλα που δεν έχουν κάνει εμβόλια. Το κράτος έχει ευθύνη για την υγεία όλων των παιδιών.
Σπέρνουν το δηλητήριό τους λέγοντας μέχρι ότι τα προσφυγόπουλα είναι «εγκληματικά στοιχεία».
Αυτοί οι υπόδικοι  για εγκλήματα και επιθέσεις στους εργάτες προσπαθούν να κατηγορήσουν 6χρονα – 10χρονα παιδάκια.
Ή ότι είναι «λαθραίοι μετανάστες»
ΟΧΙ ούτε εγκληματικά στοιχεία είναι, ούτε λαθραία.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν από εμάς που τους φιλοξενούμε και να μη νιώθουν κυνηγημένα και εχθρικά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητάνε ειρηνικό καταφύγιο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας.
- Συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία
- Μέτρα για να μεταφερθούν στα κράτη που θέλουν με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε.
Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – μετανάστες και η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης δε λύνουν το πρόβλημα.
Είναι όμως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινής πάλης ντόπιων και αλλοδαπών εργατών ενάντια στο σύστημα που μας καταδικάζει στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση και μας σπρώχνει στον πόλεμο και στην προσφυγιά.
Καλωσορίζουμε σήμερα εδώ τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους γιατί γνωρίζουμε ότι έχουμε τον ίδιο αντίπαλο.
Δε μας πήραν οι πρόσφυγες τις δουλειές, τα μεροκάματα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μας τα πήραν οι καπιταλιστές, η Ε.Ε. και οι Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν διαχρονικά. Όπως κάνουν και στους λαούς αυτών των χωρών, που τους οδήγησαν και στον πόλεμο αναγκάζοντάς τους την προσφυγιά.
Γι ‘αυτό παλεύουμε σταθερά ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά μαζί με πρόσφυγες – μετανάστες αλλά και τους εργάτες των άλλων χωρών.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]