Ιωάννινα:Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και
λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έφυγαν χωρίς λόγο από τις πατρίδες τους. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, ανταγωνισμών και πολέμων, όπως αυτός στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή. Βρίσκονται στη χώρα μας και είναι εγκλωβισμένοι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζει την κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Οι μετανάστες είναι στην ίδια μοίρα λόγω της κρίσης και της τεράστιας ανεργίας και αναγκάζονται να ψάχνουν για καλύτερη μοίρα.
Η ΕΕ άλλωστε αντιμετωπίζει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ανάλογα με πόσους φθηνούς εργάτες έχουν ανάγκη οι οικονομίες των κρατών μελών της ΕΕ ώστε να ενταχθούν στην παραγωγή με σκοπό την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα τους χρησιμοποιούν στις διαπραγματεύσεις τους για τα συμφέροντα της ΕΕ και Τουρκίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει σε όλα αυτά τα σχέδια διατηρώντας τη βάση της Σούδας συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ προτείνει για νέα στρατιωτική βάση στην Κάρπαθο και άλλα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα που είναι μαζεμένοι. Χαρακτηριστικό των συνθηκών αυτών είναι οι πέντε νεκροί πρόσφυγες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους του γονείς να υποδεχθούν τα παιδιά που είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα σχολεία της πόλης μας για να μορφωθούν. Να απομονωθούν οι ναζιστικές φωνές της Χρυσής Αυγής που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως υπαίτιους για τα οξυμένα προβλήματα που ζει η εργατική λαϊκή οικογένεια, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τις σύγχρονες ανάγκες, την ίδια ώρα που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την πραγματική αιτία της προσφυγιάς. Να μη επιτρέψουμε να ποτίσουν τη γη που ποτίστηκε με το αίμα των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό με το ρατσιστικό τους δηλητήριο
Για κάθε εργάτη για κάθε εργαζόμενο η αλληλεγγύη θα πρέπει να ενισχύει την κοινή πάλη Ελλήνων και προσφύγων - μεταναστών στα πλαίσια του εργατικού λαϊκού κινήματος, έναντι στην πολιτική που καταπνίγει και τους δύο ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση.
Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να συμβιβάζεται με τις εικόνες εξαθλίωσης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, με τα απίστευτα βασανιστήρια και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά.
Διεκδικούμε :
Εδώ και τώρα να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
Ψυχολογική στήριξη των παιδιών αυτών από ειδικούς, καθώς είναι φανερό ότι υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες και βιώματα που πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν
Καμιά εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)
Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν και για τα παιδιά στα κανονικά σχολεία, όπως βεβαίωση γιατρού, εμβολιασμοί. Να εξασφαλιστούν από το κράτος, μέσα από δημόσιες δομές υγείας, ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί.
Να διασφαλιστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κα), οι γενικότεροι όροι λειτουργίας (κατάλληλες αίθουσες)
Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζί με τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση καλωσορίσματος των προσφυγόπουλων στα σχολεία που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 1:30 το μεσημέρι στο 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]